Blogolj!

Télbúcsúztató kikapcs


Tagadhatatlanul közeledik a tavasz és bár még nem melegít annyira a nap, az az egy biztos, hogy most sem töltjük a hétvégét a lakásban.

A kellemes idő kiváló alkalmat ad arra február 22-én, hogy sétáljunk egy kicsit. A magyar széppróza napján, vagyis Jókai Mór születésnapján irodalom- és kerttörténeti sétát szerveznek az írófejedelem egykori svábhegyi birtokán, a Jókai-kertben. A séta során felidézik írásait, felkereshetjük kedvenc helyeit a kertben, s megtudhatjuk, hogyan alakított ki az itteni felhagyott kőbányából egy virágzó gazdaságot veteményessel, gyümölcsfákkal, rózsákkal és szőlővel.

Most sem marad el a Beyond Budapest sétája, ami ezúttal a nyolcadik kerület azon történelmi szakaszán vezet végig, amikor a kerület még művésznegyed volt, utcáin a magyar irodalom és képzőművészet számtalan emblematikus alakja sétált, alkotott, vagy élte át a kor tragikus eseményeit. Ismerd meg te is híres íróink egykori mindennapjait a főváros szívében, szombaton!

A retró és a nosztalgia mindig is divat lesz, ha pedig ezt még megfűszerezzük egy kis bulival és egy remek sorozattal, akkor kész a tökéletes este. Szombaton bele is csöppenhetünk Hawkins világába, azaz a Stranger Things című sorozat által inspirált buliba a Dürer Kertben. Farsangi retrowave party, jelmezverseny, nyolcvanas évek és Upside Down. Kell ennél több?

Ha a szombatot nem bulizással akarod eltölteni, hanem összekötnéd a mozgás szeretetét a mókával, akkor a Városligeti Műjégpályán a helyed, ugyanis ekkor lesz a Magyar Korcsolyázás Napja. A szervezők ingyenes korioktatással, ügyességi játékokkal, zenével és a magyar korcsolyasport bajnokaival, legendáival várják a jégen suhanni vágyókat.

Persze ha február, akkor farsang és így készül a KIOSK Pest is, ahol vasárnap FÁNKid Kölyökfarsanggal várják a kicsiket. Természetesen lesz rengeteg fánk, az ilyenkor elmaradhatatlan jelmezverseny és a szülőkről sem feledkeznek meg a szervezők, ugyanis családi ebéddel is készülnek egy kellemes beszélgetős délután keretében.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/90702/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?