Blogolj!

Valentin nap másképp


Persze nem kell, hogy minden a Valentin napról szóljon, de tény, hogy a szervezők közül sokan erre rendezkednek be a hétvégére. Mi viszont próbálunk kicsit leszakadni ettől.

Ha nem a meghitt vacsorára vágytok, hanem inkább valami lazább programra, akkor irány a Gellért szálló február 14 és 15 között, ahol már ötödik alkalommal rendezik meg az Indoor Sörfesztivált. Ez annyit jelent, hogy az ország legnagyobb sörkocsmájává alakul a szálló, ahol nemcsak a sör lesz főszerepben, hanem a gasztro is: sörvacsora vár mindenkit mindkét napon.

A gasztro a Société Budapestet sem kerüli el pénteken: az Art on Plate egy olyan nem mindennapi Valentin napi ételprogram, ami még az „antivalentinoknak” is bejöhet. A gasztro és a művészet összekapcsolásával a vacsoraesten szó lesz Frida Kahlo étvágyáról, Chagall repülve csókoló szerelmeséről, ami más mint Warholnál Mick Jagger csókja, Kupidó és Psyché egymásba olvadó öleléséről, Jeff Koons és feleségéről és Vermeer Szerelmes levelének történetéről is.

Akit a hideg ráz a szerelmesek napjától, az teljesen kikapcsolhatja a giccses, szívecskékkel megtömött világot és kikapcsolódhat a Ladánybene 27 koncertjén február 14-én, az A38-on. Hatalmas örömünnep és emlékezés Bob Marley-ra, minden idők legnagyobb reggae királyára, zenészére, gondolkodójára, forradalmárára, hagyományainak legnagyszerűbb honi képviselőivel.

Ha nem vagy sörös, sem bulis, akkor érdemes kinéni a Millenáris parkba február 15-én, ahol a Borjour Magnum minden eddiginél nagyobbnak ígérkezik: 220 borászt és több mint 1000 kóstolható bor vár minden ínyencet.

Bár már a hétvégén túl, de egy igazi időutazásra invitál a Magyarságkutató Intézet a Magyar Nemzeti Múzeumba. Az Ezer és ezer jel című időszaki kiállítás február 17-én nyitja meg kapuit és mutatja be a páratlanul gazdag, őseink 1000 éves, mindennapi tárgyait. A tárlat egy izgalmas „történelemóra”, amely megismerteti a látogatókat az őstörténetünk kaukázusi forrásaival, és az oroszországi honfoglaló magyar jellegű leletekkel. A kiálltás egészen április 26-ig megtekinthető.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/90381/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?