817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Helló, február!


Szélsebesen elérkeztünk a februárig, a programok pedig természetesen folytatónak tovább!

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál utolsó napjait még bőven el lehet csípni az Arénában egészen február másodikáig, ami a világ több tucat országából számtalan különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotást hoz el az érdeklődők legnagyobb örömére.

A hétvégén érdemes ellátogatni a Fővárosi Állat- és Növénykertbe is, ugyanis Mackófarsangot tartanak nagyoknak és kicsiknek egyaránt. A négynapos rendezvény ismeretterjesztő és szórakoztató programokat kínál, amit egyetlen állatbarát sem hagyhat ki.

A tudomány szerelmeseinek kimondottan ajánlott a Gondolatok Éjszakája, ami a Francia Intézetben tartanak január 30-án. A program a tudomány minden szegletéből összehozza a témához kötődő előadókat, gondolkodókat, kutatókat, művészeket. A téma az élő lény lesz. A délutántól késő estig tartó programsorozat során előadások, kerekasztal-beszélgetések szólnak majd többek között a robotika, a virtuális valóság világáról.

Az ImagineBudapest megint egy izgalmas programot hoz: ezúttal február elsején elsősorban (de nem csak) édesszájúaknak készültek tematikus budapesti sétával. Az Édes élet – Habkönnyű belvárosi séta elnevezésű eseményen édes ízek és illatok szöknek ki az utcára, régi és mai cukrászmesterek titkai tárulnak fel, apró csemege- és cukorkaüzletek ajtajai nyílnak ki előttünk, miközben kiderül, hogy milyen édességeket ettek a pestiek az elmúlt évszázadokban, és hogy ma mitől lesz édes az életünk.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be, február másodikán Beethoven-maratonon a sor. Az ő páratlanul gazdag életműve bőségesen kínál előadnivalót 2020-ban is, amikor születése kétszázötvenedik évfordulójáról az egész világon megemlékeznek.

2020-ban másodszorra rendezi meg a Szegedi Papucsért Alapítvány és a Szent-Györgyi Albert Agóra a Szegedi Papucs Napját, ahol ezúttal a híres lábbeli jelenét helyezik a fókuszba. A február 8-án megrendezésre kerülő programsorozatot követően egy éven keresztül látható lesz a kiállítás, ahol többek között megtekinthetőek lesznek magyarországi és vajdasági papucsos mesterek munkái.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/89711/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?