817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Téli felüdülés


Hiába van tél közepe, az időjárás most igen kegyes hozzánk és szerencsére ez a következő napokban is tartani fog, így könnyedén a nyakunkba vehetjük a várost újra.

A magyar kultúra napja alkalmából a magyar festészet nagyjaira emlékeznek meg a Fiumei úti sírkertben január 24-én, ugyanis a sírkert a magyar festészet ikonikus alakjainak nyughelye. A séta során megismerkedhetünk Munkácsy Krisztus-trilógiájának történetével, megtudhatjuk azt is, melyik magyar festménynek volt a legmagasabb kikiáltási ára, vagy hogy ki volt az orosz cári udvar festője, és a modern magyar festészetet elindító Nagybányai művésztelep egyik alapítója.

Az igazi ínyencek kiváló programja lehet a január 24 és 26. között megrendezett Fánk és kocsonya hétvége a Pozsonyi úton. A két igazi téli klasszikus étel számos verzióját lehet majd elfogyasztani a Babkában.

Szintén hétvége és szintén az ízlelőbimbóknak kedvező program vár mindenkit a belvárosan, ugyanis először rendezik meg a Forralt Bor Fesztivált a Fröccsteraszon, ahol több mint 30 féle borkülönlegességet lehet majd megkóstolni, az egyéb melengető italokról nem is beszélve.

Természetesen a gyerkőcökről sem feledkeztek meg a szervezők: január 25-én Trópusi küldetés – Kertészkedés a gyerekeknek címmel rendeznek igazi növénybarát programot a Füvészkertben, ahol valódi növénykülönlegességekkel, az ápolás és ültetés praktikáival ismerkedhetnek meg a kicsik, aminek nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulhatnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján.

Újabb gyerekprogram ezúttal január 26-án: a Gyermekvasút nyílt napot tart a Széchenyi-hegy végállomáson, ahol a szervezők színes programokkal várnak mindenki, leginkább a gyerekeket. A kicsik kipróbálhatják az állomás vasúti berendezéseit, így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet, vagy akár felpróbálhatják az egyenruhákat.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/89361/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?