Blogolj!

Űzzük el a szürkeséget!


Az időjárás mostanában nem éppen a legszebb arcát mutatja nekünk, de még szerencse, hogy így is akadnak olyan izgalmas programok, amik miatt érdemes elhagyni a lakást.

A nagy őszi szürkeségben jól esik egy kis mediterrán napfény, így aki még nem tette, annak érdemes belekukkantani a 17. Olasz Filmfesztiválba még november 16-ig. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Isituto Luce-Cinecittá közös rendezvénye 14 kortárs olasz filmet kínál, amik többek között a Berlinálén vagy a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon nyertek díjat.

Nemcsak a gyereknek, hanem a felnőtteknek is szól az Országos Rajzfilmünnep november 15 és 17. között, amely a kereken ötvenéves Mézga családot és a 85 éve született Nepp Józsefet ünnepi idén. Egész estés és rövidfilmek, az “aranykor” klasszikus filmjei és sorozatai, valamint az elmúlt években készült magyar művek, illetve kortárs animációs összeállítások egyaránt szerepelnek a programban. Az ország legkülönbözőbb pontjain lesznek vetítések és egyéb programok Lövőtől Nyíregyházáig, Budapesttől Felpécig.

Ha ősz, akkor borkóstolás! November 16-án rendezik meg a Mitiszol? Fesztivált, ami Magyarország és a régió egyedülálló, organikus, biodinamikus és natúr borkóstolója. A fesztivál idén új helyszínre, a Bálnába költözik, további újdonságként pedig a kiállítók száma is bővül ezzel együtt. A résztvevők több mint 150 féle bor mellett pálinkát, sört és gint is kóstolhatnak.

Zenemegszállottak, figyelem! November 17-én újra megnyitja kapuit a Lemezpiac a Dürer Kertben, ahol hatalmas választékra lehet számítani és nem utolsó sorban kincsekre lehet lelni a különböző CD-k, DVD-k, bakelitek és kazetták között.

Ha unod már a fast fashion ruhákat, akkor november 17-én a Bálnában és a Wamp design vásáron a helyed, ahol egyedi ruhákat, minőségi termékeket találhatsz, nem utolsó sorban pedig a tervezőkkel is találkozhatsz.

(borító: Ed Gordeev)

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/86002/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?