Blogolj!

Bor-kultúra, Budapest


Ez a hétvége sem telhet el unatkozással, hiszen lesz itt minden: borfesztivál, fashion week és természetesen egy kis mozgás is.

A Danubius Hotel Gellért idén sem hagyja kis a Márton-napi Borfesztivált. Mint minden évben, így idén is más tematika köré épül az esemény. A november 7-én kezdődő négynapos fesztivál témáját Karinthy Frigyes Így írtok ti irodalmi paródiája ihlette. A borfesztiválon a nevével ellentétben butiksörfesztivál is helyet kapott, majd ezt váltják a borok és természetesen a koncertek sem maradhatnak el.

November 8-án a Várkert Bazár ad helyet a múzeumi kulisszatitkoknak, ahol kiderül, hogyan is működik egy múzeum, mivel foglalkozik a muzeológus, a gyűjteménykezelő, a restaurátor és a kurátor és hogyan készül egy kiállítás, vagy épp mit csinálnak a múzeum munkatársai, ha a múzeumépület rekonstrukció miatt zárva van? A felsorolt kérdéseket az Iparművészeti Múzeum munkatársai válaszolják meg.

A város több helyszínén rendezik meg november 8 és 10. között a Budapest Central European Fashion Weeket. Izgalmas, új helyszínekkel, a hazai és nemzetközi szakma elismert képviselőivel,  Budapest Fashion & Tech Summit konferenciával és divattal kapcsolatos side eventekkel készülnek a szervezők a 2020-as tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathétre.

Egy kicsit kiszakadva a város zajából irány a Gercse teljesítménytúra november 9-én! Az útvonal a Budai-hegység főbb látnivalóit foglalja magában, de olyan részeket is érint, ami kevésbé járt, de látványos: libanoni cédrus, Gercse templom, ami a túra napján belülről is megtekinthető.

Maradva a mozgásnál és a futásnál: november 10-én szervezik meg harmadik alkalommal a Panorámafutás Szentendrét is. ahol a futók 5 és 10 km-es távon próbálhatják ki magukat. Előbbi a kezdő futók számára is kitűzhető cél, utóbbit pedig a gyakorlottak számára ajánlják.

1
https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/85722/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-12 13:05:44
MICSODA ?!
BOR-KULTÚRA, VAGY EGYÁLTALÁN BÁRMILYEN KULTÚRA ?!
Álljunk már meg egy ásónyomra budapesti emberek !!!!
A karigeri engedélyezte egyáltalán ezt a rendezvénysort ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?