Blogolj!

Ősszel is nyár


Az időjárás még megörvendeztet minket egy szelet kis nyárral, így nem kérdés, hogy ezen a hétvégén sem maradunk itthon. Lesz miért kiszabadulni a lakásból.

Kilencedik alkalommal jelentkezik a Mozinet Filmnapok október 17 és 20. között. Budapesten a Puskin mozi ad otthont az eseménynek, melynek keretében premierezik Bagota Béla első rendezése, a Valan – Az angyalok völgye, továbbá Cannes-ban és a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon is díjazott filmek is vászonra kerülnek.

Idén 20 éves a Duna Táncműhely, ami méltó módon ünnepli meg fennállásának két évtizedét. Az október 17 és 19 között megrendezett Kalászi Kortárs Tánctalálkozón olyan neves alkotók és előadóművészek lépnek, akik a táncműhely meghatározó alakjai voltak az elmúlt húsz évben. Az előadások mellett a szervezők beszélgetésekkel, kiállításokkal is készülnek.

Október 19-én izgalmas pontja lesz a Madách tér a divat szerelmeseinek. használt ruha és hazai streetwear találkozik a Street Market X Lakásvásáron, ahol válogathatunk majd a legismertebb hazai márkák és vintage cuccok között, de lesz gyűjtés kutyamenhelyek, valamint egy gyermekotthon számára is.

Ebben a gyönyörű őszi időben érdemes kicsit kiszakadni a város forgatagából és ellátogatni az örökké festői Etyekre. Október 19 és 20 között ugyanis Őszi Gasztrosétát rendeznek Etyeken, ahol nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várnak mindenkit. Összesen 17 kiállító termékeiből válogathatnak az érdeklődők, a Gingalló Csokoládéműhelytől a Rókusfalvy Birtokig. A szüret zárásaként pedig a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet majd kóstolni.

Október 20-án pesti szerelmes történeteket ismerhetünk meg egy újabb tematikus séta során. A Légy a kedvesem Pesten – Múzsák és szerelmek krónikája elnevezésű program betekintést nyújt újabb ismert vagy kevésbé ismert történetekbe. Elég csak a Veres Pálné utcán végigmennünk, és a közel- és régmúlt nagy szenvedélyei bontakoznak ki előttünk. A Budapest Beyond Sightseeing sétáján be lehet nézni például Ady Endre lakásába is, amelyet Csinszka rendezett be neki, és hallhatunk Ady és édesanyja, az “Ides” kapcsolatáról is.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/84682/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?