Blogolj!

Helló, október!


Nagyon úgy néz ki, hogy végérvényesen megérkezett az ősz, de nem kell megijedni, pláne nem otthon maradni, hiszen megint színes programok várnak mindenkit.

Kilencedik alkalommal rendezik meg az Art Market Budapestet, amit immár hosszú ideje Európa egyik számottevő művészeti vásáraként tartanak számon. Október 3-6. között a Millenáris Parkban mintegy 500 alkotó munkáját mutatják be, fókuszban Oroszország művészetével, továbbá az Art Photo Budapest szekció, a régió egyetlen nemzetközi fotó vására egy teljes kiállítási csarnokot szentel a fotóművészetnek.

Ha még nem voltál az egyhónapos ingyenes rendezvénysorozaton a városligeti Pavilonkertben, akkor még gyorsan elcsípheted október 4-ig. A Zene a lombok alatt elnevezésű program keretén belül koncertekkel készülnek a szervezők.

Játszva sportolni és sportosan játszani. Ezt ígéri az október 5-én megrendezendő Crazy5k Sprint Budapest – Felfújhatóakadály-futás, ahol egy új versenyszámot próbálhatnak ki a résztvevők, ami 2 km futásból és 200 méter hosszú, 19-féle akadályt felsorakoztató felfújható pályából áll.

Szintén október 5-én rendezik meg a Budaörsi Halünnep második felvonását, ahol most is ingyenes kóstolókkal és kiegészítő programokkal várják a halételek kedvelőit. A tengerek lakói mellett ezúttal az édesvízi halak is fontos szerepet kapnak, középpontban a fekete amurral.

A szombat a nagy barangolásoké és a főváros felfedezéséé. Most a pesti belváros régi tereit ismerhetitek meg: kicsi telkek, szűk udvarok, keskeny utcák, amelyeket csak néhány kis tér tette szellősebbé. És mit gondoljunk arról, amikor a város modernizálása lyukat ütött a tér-idő eme szövetén, eltüntetve az elmúlt időt, hogy teret adjon a térnek. Pest története hét régi pesti tér történetén keresztül, a város kezdeteitől napjainkig.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/84230/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?