Blogolj!

Fesztiválok éjszakája


Ezen a hétvégén érdemes ébren maradni késő estig, ugyanis nem csak a buliktól fog lüktetni a főváros.

Izgalmas időutazást tehetsz a Dürer Kertben az EUnderground Nemzetközi Fesztivál keretein belül szeptember 19-én. Az esemény a 20. század történelmét szeretné közelebb hozni a fiatalokhoz úgy, hogy a volt szocialista országok egy kevésbé ismert kulturális örökségét tárja fel, azaz az 1945-89 közötti kelet- és közép-európai ellenkultúra mozgalmait.

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a kortárs ékszereket bemutató programsorozatot, az Ékszerek Éjszakáját, ahol kiváló hazai és külföldi ékszertervezők alkotásaival találkozhattok. A rendezvény kétéves tematikája szerint a páros években sok helyszínen zajló kiállítás-sorozattal találkozhatunk – amely elsősorban a hazai alkotóknak biztosít megjelenési lehetőséget -, míg a páratlan években egy nemzetközileg is nyitott pályázati anyagból rendezett kiállítás kerül bemutatásra. Mindez szeptember 20-án.

Szeptember 21-én a Kulturális Örökség Napja alkalmából ismét megnyílik a látogatók előtt a Kőbányai víztároló medence. A budapesti vízellátás építészeti és üzemeltetési szempontból egyaránt egyik legérdekesebb létesítménye reggel 9 órától délután 4 óráig tekinthető meg. A belépés díjtalan és nem szükséges hozzá regisztráció.

Mint minden évben, így most is megrendezik a Színházak Éjszakáját. Idén 34 fővárosi színház tárja ki kapuit egészen éjszakába nyúlóan, sőt némelyik másnap hajnalig. Nyílt próbákra, kulisszajárásokra, színházi várossétákra, közönségtalálkozókra, interaktív élményekre és afterparty-ra is számíthatunk szeptember 21-én.

De nem csak a színházak, hanem a tudomány is főszerepet kap a hétvégén. Szeptember 21-én már harmadik alkalommal rendezik meg a Tudományok Fővárosát, az ország leginspirálóbb ingyenes tudományos rendezvényét. Az eseményen részt vevők megfoghatják, kipróbálhatják az új technológiákat, robotokkal beszélgethetnek, drónokat „simogathatnak”, portrét készíttethetnek egy robottal, naptávcsővel a Napba nézhetnek, megtekinthetik a jövő autóit, kipróbálhatnak egy szabadesésszimulátort, sőt akár egy valódi űrruhát is magukra ölthetnek.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/83776/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?