Blogolj!

Egy kis szelet nyár


Hiába az ősz, hiába a szeptember, az időjárás úgy tűnik, kegyes lesz hozzánk és ha csak egy kis időre is, de még visszaköszön a nyár egy hétvége erejéig, ami azt jelenti, hogy nyomás a szabadba!

Tekinteteket az égre! Pénteken kezdődik és egészen vasárnapig tart a legnagyobb hazai repülős rendezvény, a IV. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé, ahol magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket.

Bár már ősz van, azért egy utolsó jó kis balatoni buli még belefér: Pénteken és szombaton a főszerep Balatonbogláré, ugyanis ekkor rendezik meg a Balaton Pikniket, ahol nem akármilyen sztárok lépnek fel. A bulizni vágyók találkozhatnak a Morcheebával, Róisín Murphy-vel és José Gonzálezzel.

Lehet kevesen tudják, de még mindig Magyarország az egyetlen hely a világon, ahol nemzetközi akrobatikus kosárlabda kupát szerveznek, ami nemcsak egy egyedülálló sportesemény, hanem egy nem mindennapi közönségszórakoztató show is. Az idei BuDUNKpest-et ismét szeptember 14-én, a Magyar Kosárlabdázás Napján láthatjuk a Hősök terén.

A sportokat kedvelőknek igen kedvező lesz ez a hétvége, ugyanis még egy nagyszabású eseményt rendeznek a fővárosban szeptember 13-15. között. 2020-as tokiói és a 2024-es párizsi olimpia legújabb sportágai és éremesélyes sportolói mutatkoznak be az első World Urban Games-en. Azon túl, hogy az ingyenes sport- és zenei fesztiválon a látogatók a versenyprogram hat sportágában induló sportolóknak szurkolhatnak, Talib Kweli és a Chase & Status (DJ set) koncertjét is élvezhetik a helyszínen.

Szintén szombat, de sport helyett zene: Táncházak Éjszakájával indul szeptember 14-én az idei táncházi évad, melynek a Dürer Kert ad majd otthont. Már délután elindul a program, melynek a Kárpát-medence különböző táncain kívül bográcsozás, kiállítás, lemezvásár és kézműves foglalkozások is a részét képezi.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/83552/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?