Blogolj!

Beindul a város


Az ősz beköszöntével kiürülnek a tópartok, a város viszont visszanyeri lüktetését. Az idő tökéletes lesz arra, hogy ne a négy fal között üljünk, hanem nézzünk körül Budapesten!

A hétvége lényegében már csütörtökön kezdetét veszi, ugyanis egy egy hónapig tartó ingyenes kulturális programsorozat indul el a Városligetben: a Pavilon és a Magyar Zene Háza közös szervezésében megvalósuló Zene a lombok alatt elnevezésű sorozat keretében kedvelt zenei formációk lépnek fel, a gyermekeket, hangszerkészítő foglalkozáson várják, a Múzeumok a szabadban című estek alkalmával a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum és a Diafilm Múzeum vetítéssel és dj-vel várja a látogatókat.

Pénteken negyedik alkalommal kezd dübörögni a Hadik Utcabál, ahol most az Ivan and the Parazol csap a gitárokba. Az Utcabál egyben a Hadik újabb művészeti évadának megnyitója is, ahol ingyenes belépés mellett várják a bulizni vágyókat.

Szeptember 7-én már a 11. Pozsonyi Pikniket szervezik meg, ahol tematikus utcák, 3 színpad, koncertek, színházi- és irodalmi műsorok, klasszikus és világzenei koncertek, színházi előadások, dedikálások várják majd az érdeklődőket. Mindez a XIII. kerületben kerül megrendezésre.

Szeptember 8-án már 34. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnépszerűbb félmaratonját, melyet 2019-ben is teljesíthetünk párban vagy akár trióban is. A Wizz Air Budapest Félmaraton Budapest legszebb részeire enged rálátást, hiszen az útvonal végig a Duna-parton halad.

Szintén vasárnap a hagyományokhoz hűen újra megrendezik a Magyar Dal Napját a Kobuci Kertben. Ezúttal a hazai világzene három kiemelkedő produkciója áll színpadra Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák fellépésével, majd érkezik Lajkó Félix, az estét pedig Palya Bea zárja.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/83279/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?