Blogolj!

Helló, szeptember!


Nem kell elkeseredni, az ősz csak névlegesen van itt, az idő még mindig nyárias, így hát nincs más hátra, mint megtolni az utolsó augusztusi napokat!

Augusztus 30. és szeptember elseje között rendezik meg a negyedik ferencvárosi Bakáts Fesztet, ahol a szervezők számos klasszikus és komolyzenei koncerttel, gasztronómiai programokkal, valamint színházi előadásokkal készülnek.

A nyári szünet utolsó péntek estéje 2012 óta jeles dátumnak számít az állatkertek, illetve az állatvilág iránt érdeklődő nagyközönség körében. Ez a hagyományos időpontja ugyanis az Állatkertek Éjszakájának. A szeptemberi iskolakezdés előtt egy különleges állatkerti estével lehet zárni a vakációt, s utána még mindig van egy teljes hétvége a becsöngetésig. Ez idén augusztus 30-ára esik: ekkor lesz tehát a VIII. Állatkertek Éjszakája, amelyen tizenegy magyarországi település tizenkét állatkertjében, vadasparkjában, „állatos” bemutatóhelyén készülnek esti, illetve éjjeli nyitva tartással és rendkívüli közönségprogramokkal.

Szintén pénteken a bor és a pezsgő lesz a főszereplő a Budafoki pezsgő- és borfesztiválon. Dél-Buda legnagyobb fesztiválja idén ünnepli a jubileumi harmincadik születésnapját, így a szervezők a kiváló borok és remek programok mellett néhány extra különlegességgel is készülnek.

Idén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül, augusztus 31-én, negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Games-t. Az utcalimpián megtelnek mozogni vágyó emberekkel a közterületek, utcák, parkok, grundok, hogy bizonyítsák, a város a legnagyobb sportpálya, amelynek majd minden szegletét érdemes használni.

Rengeteg légi és még több földi látványossággal, külön gyermekvárossal várja vendégeit a Budaörsi Airshow, ahol mások mellett Besenyei Péter műrepülő világbajnokkal, valamint Farkas Bertalan űrhajóssal is találkozhatunk augusztus 31. és szeptember elseje között.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/82930/pics/lead_800x600.jpeg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?