Blogolj!

Hosszú hétvége, hosszú éjszakák


Lassan itt a nyár vége és igaz, hogy az éjjelek rövidülnek, de nem azoknak, akik belevetik magukat a programokba. Tehát a következő napok nemcsak a hosszú hétvégéről, hanem a hosszú éjjelekről is szól(hat)nak, ha úgy akarjuk.

Augusztus 15-én startol el a tíznapos Csángó Fesztivál az Ybl Budai Kreatív Házban. A rendezvényhez kapcsolódó kiállításon fotók és interaktív installációk mutatják be a csángó kultúrát és a csángók mindennapjait, emellett koncertekkel, mesemondással, könyvbemutatóval várják a látogatókat.

Szombaton kezdődik és kilenc napon át biztosít kulturális élményt és kikapcsolódást a kolozsváriak, valamint a városba látogatók számára a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozata, ami 133 helyszínen mintegy 630 program várja az érdeklődőket. A fesztivál különböző helyszínein mintegy száz gyermekprogrammal, ötven filmvetítéssel, 25 tárlatmegnyitóval, városnéző sétákkal, a Kolozsvári Állami Magyar Színház miniévadával, futó- és sakkversennyel készülnek a szervezők.

Péntektől indul be és egészen hétfőig dübörög a mátrai Sástó kempingben a Fekete Zaj Fesztivál. A bulin ott lesz többek között a Twilight Sad, az IC3PEAK, a Tribulation, a Katla., az Oceans Of Slumber, az Agent Side Grinder, a VHK, a Pink Turns Blue és a Belzebubs. A A Zajtúrák sem maradnak el, idén a Kékestetőre és az Ilona-völgyi vízeséshez lehet kirándulni, emellett tajcsi, felolvasások és művészeti workshopok is lesznek.

Augusztus 17 és 20. között már 33. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban. A több, mint 800 hazai és határon túli mester mellett a fesztivál évek óta vendégül lát külföldi kézműveseket is, a 33. Mesterségek Ünnepe díszvendége Japán lesz. A rendezvény fő témája idén a lábbeli, fókuszban a szegedi papucs, melyhez kapcsolódóan kiállítások, divatbemutatók lesznek, el lehet lesni a cipész mesterek titkait. Természetesen mindezek mellett egész napos színpadi programok, táncelőadások, gyermekjátszók, koncertek és igazi fesztiválhangulat is színesíti a rendezvényt.

Az augusztus 19 és 20. között megrendezett Kenyérlelke Fesztivál legfontosabb célja, hogy a kenyér szerelmeseinek évente egyszer biztosítson egy színvonalas rendezvényt, ahol megismerhetik egymást és tapasztalatokat cserélhetnek. A szervezők törekszenek arra, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit. A találkozó alkalmával rendeznek egy versenyt is és a legjobbnak találtatott alkotásokat a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza.

Az ünnepi hétvégén Isten éltessen, Magyarország! címmel háromnapos programsorozatot szerveznek augusztus 18 és 20. között. A Várkert Bazárnál a Magyar Ízek utcája a Kárpát-medence gasztrokultúrájával várja a látogatókat, napközben családi programokkal is készülnek, esténként pedig koncertek lesznek. Augusztus 20-án, a katonai és állami hagyományoknak megfelelően, reggel zászlófelvonással és 130 katona tisztté avatásával kezdődik a nap, ezt a Magyar Honvédség légi- és vízi bemutatója követi, amelyen a haderő új beszerzésű eszközei is bemutatkoznak. Napközben a rakparton folytatódnak a rendezvények, a tűzijáték este 9 órakor kezdődik, de érdemes szem előtt tartani, hogy a fellövési helyszíneket a tavalyihoz képest délebbre helyezték.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/82473/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?