Blogolj!

Fesztivál az egész világ!


A nyár nemcsak a strandolásról és az utazásokról szól, hanem természetesen a fesztiválokról is, és bár lassan haladunk a vége felé, az augusztust megtoljuk egy fesztiválcunamival!

27. alkalommal telik meg a Hajógyári-sziget és veszi kezdetét a Sziget fesztivál. Augusztus 7. és 13. között felejts el mindent és add át magad a bulinak, hiszen olyan világsztárokkal partizhatsz, mint a Foo Fighters, Ed Sheeran, Macklemore, Martin Garrix és a Franz Ferdinand.

Első alkalommal élvezheted egyszerre a mesés környezetet, a koncerteket, filmeket, a finom borokat és nem utolsó sorban a Balatont a Kőfeszten augusztus 8. és 11. között Kővágóörsön. Cseh Tamás emléknappal, népzenei előadásokkal, könyvbemutatóval, gyerekprogramokkal, filmvetítésekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel találkozhatsz a Káli-medence szívében, ahol ismert színészekkel és zenészekkel futhatsz össze.

Szintén augusztus 8. és 11. között Hungarikum fesztivált rendeznek Szegeden, immár tizenkettedik alkalommal, aminek a Széchenyi tér ad otthont, ahol négy napon át mintegy hetven kiállító kínálja termékeit. A vendégek kóstolhatnak borokat, pálinkákat, minőségi hentesárukat, tartósítószermentes lekvárokat és szörpöket, illetve megtudhatják, hogyan készül a hungarikumok közé tartozó karcagi birkapörkölt, amelyből majd kóstolhatnak is. Látványos programnak ígérkezik az óriáskürtőskalács-sütés és az Erdélyből érkező Kovács kalács csapata összeilleszthető sütőfán készíti el a több méteres édességet, amely hosszának csak a tér fősétányának szélessége szab határt.

Igazán különleges programot kínál a természet: várhatóan augusztus 8. és 15. között lesz megfigyelhető a hazai égbolton a Perseidák meteorraj, ekkor akár óránként 100 hullócsillagot is elcsíphetünk a kevésbé fényszennyezett területekről. Augusztus 9-én, a Budai Szabadtéri Színház nézőteréről vadászhatunk a hullócsillagokra, ahol egy 35 tagú szimfonikus nagyzenekar koncertjével indul az este.

És ha már hullócsillagok: a SUP Budapest csapata is hullócsillagtúrával készül. Augusztus 11-én még sötétedés előtt evezhetünk ki velük a Lupa-szigetre, ahol lesz tábortűz, szalonnasütés, a bevállalósak pedig kint is tölthetik az éjszakát.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/82146/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?