817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Helló, augusztus!


Túlvagyunk a nyár felén, beköszöntött az augusztus, de senki ne essen kétségbe, nyári programok még vannak dögivel, az őszre még csak ne is gondoljon senki!

Augusztus 3-án már hatodik alkalommal rajtol el a kivilágított, éjszakai fővárosban a Generali Night Run Budapest. A verseny legnagyobb újítása, hogy a Budai Várnegyed és a Váralagút után a mezőny már áthalad a Lánchídon is.

Mivel minden hónap első szombatján CD-k, bakelitek és kazetták lepik el a placcot a Szimplában, így ez most is így lesz: augusztus 3-án Szimpla Record Fair – Hanglemezbörze lesz a belváros szívében. A déltől kora estig tartó börzére a belépés ingyenes, de az árusításhoz asztalfoglalás szükséges.

Augusztus 4. újra Budapest felfedezéséről szól, ahol most a Csillámporos Pesti Broadway-t lehet megismerni. A sétán a hajdani Folies Caprice-tól a Nagymező utcán végighaladva kiderülnek Miss Arizona és a Moulin Rouge görljeinek titkai, hol volt és miről volt hírhedt a Párizsi Kalitka, majd a séta a főváros legnagyobb hajdani revüszínházának hűlt helyén zárul.

A vasárnap a vásárlásé, és a kincsek felkutatásáé, nem máshol, mint a jól bejáratott WAMP-on. A tervezők egyébként dupla sebességbe kapcsolnak, így két helyen is találkozhatunk velük! A hónap első vasárnapján a szokott helyen, az Erzsébet téren, a medence partján várják a városban maradókat, azt követően pedig kiköltöznek az Óbudai-szigetre, a Sziget fesztiválra.

Ha bejönnek a városfelfedező túrák, akkor augusztus 6-án ne hagyd ki a titkos kertek és terek felfedezését sem! A belvárosi kertek, parkok a házak régi lakóinak titkát őrzik, mesélnek a városba költözött természetről, és közben megpihenésre csábítanak a nagyvárosi rohanásban. Bizonyítják, hogy ember és természet mindenhol szimbiózisban él – még itt, Budapest kellős közepén is.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/81962/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?