817-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg is, amivel 47-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Blogolj!

Miénk az éjjel!


Hőség ide vagy oda, a hétvégi programkavalkád nem engedi meg, hogy otthon hűsöljünk. Felpezsdülnek az éjjelek és meg sem állunk hajnalig!

Június 12-16. között újra együtt ünneplik írók és olvasók a kortárs magyar irodalmat a Margó Irodalmi Fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeumban: az ingyenes fesztivál célja, hogy rendhagyó szerzői estekkel, felolvasásokkal és koncertekkel valódi közösségi élménnyé tegye az irodalmat.

Nyár, bor, zene és ezerféle program. Ezt nyújtja idén is a Vingardium Borliget a XVI. kerületi Erzsébetligetben június 14-15. között. A ligetes közösségi térben több száz éves fák árnyékában, hangulatos zene mellett lehet eltölteni az időt. A fűben fekvés mellé finom borok, kalandos gyermekprogramok, egy komplett gasztroudvar, érdekes borkurzusok és olyan fellépők társulnak, mint a Blahalousiana vagy a Lóci játszik.

Bár nappal forróság van, éjjel már nyugodtan mozoghatunk. Erre ad alkalmat a Mozgás Éjszakája június 15-én, egyfajta nyárindító sportfesztiválként, ahol 17 sportágat próbálhatunk ki. Többek között sárkányhajózhatunk, zumbázhatunk, túrázhatunk egész éjszaka, a kivilágított rakparton pedig több ezer emberrel futhatunk vagy bringázhatunk.

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar idén is egy nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncerttel köszönti a nyarat a TérTáncKoncert elnevezésű eseménnyel június 16-án, ahol ezúttal Beethoven 7. szimfóniájára mozdul majd együtt több mint 400, többségében hátrányos helyzetű térségből érkező fiatal.

1989-ben kezdődött a Csodák Éve. Ünnepeljünk együtt június 16-án a Hősök terén az ingyenes Szabadságkoncerten, aminek házigazdája Nagy Feró és olyan nevek lépnek fel, mint a KFT, a Beatrice, Szikora Robi és az R-GO vagy Vastag Csaba.

(borító: redteam)

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/74571/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?