Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Folyó, folklór, fesztivál

A következő napokban sem fogunk unatkozni, hiszen most is a zenén lesz a hangsúly, eltérő műfajok, színes programok formájában, valamint a Duna is kiemelt szerepet kap.

Május 22. és 25. között ismét visszatér a tavasz legnagyobb nép- és világzenei fesztiválja, a Budapest Folk Fest. A programoknak 2019-ben a Fonó Budai Zeneház, a Hagyományok Háza, a Kobuci Kert és a TRIP Hajó ad majd otthont. A koncertek mellett idén is lesznek táncházak tánctanítással, de showcase napot is rendeznek, ahol feltörekvő előadók mutatkozhatnak be a közönség és a szakma előtt.

A hétvégét indítsuk a Belvárosi Fesztivállal, ami immár 13. alkalommal szórakoztat minden bulizni vágyót. Idén május 24-26. között rendezik meg a koncertsorozatot, aminek most is a Szabadság tér ad otthont.

Május 24-én egy igazán különleges éjszakai evezésen lehet részt venni, ráadásul úgy, hogy közben a gyönyörű kivilágított Budapest tárul a szemünk elé. A SUP Budapest csapata a Római-parttól a Kopaszi-gátig tervezi az utat, ami kb 3 órás felejthetetlen kiruccanásnak ígérkezik.

Ha május utolsó hétvégéjéről van szó, akkor mindenki tudja, hogy az egyet jelent a gyereknappal. Idén is folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata. Az elmúlt évekhez hasonlóan egy napra idén tavasszal is megnyitja kapuit az Óbudai Divízió, ismertebb nevén az Óbudai autóbuszgarázs. A gyermeknappal egybekötött nyílt napra a gyerekek mellett természetesen várnak minden felnőtt érdeklődőt is. A színes programoknak köszönhetően garantált, hogy egyik korosztály sem fog unatkozni!

Igazán különleges kiállítás vár mindenkit az Őrség szívében. A közel 100 saját készítésű miniatűr makettből álló tárlat Iváncon található. Marozsyné Guba Rózsa iparművész nemcsak alkotója ezeknek az egyedülálló daraboknak, hanem saját 130 négyzetméteres autentikus őrségi otthonában is állítja ki őket. A Babamúzeum nyilvános és ingyenes látogatására minden héten péntektől vasárnapig van lehetőség.

Közösségi összefogással idén is megszervezik a Folkmisét, azaz a gregorián és népénekes misét Szent István tiszteletére, Halmos Béla és Kallós Zoltán emlékére, a Szent Jobb megtalálásának emléknapján május 30-án. Az eseménynek most is a Szent István Bazilika ad otthont, ahol a mise előtt közös megemlékezést tartanak Halmos Béla és Kallós Zoltán tiszteletére.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/73431/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?