Blogolj!

Fesztiválok, fesztiválok mindenhol

Ez a hétvége sem unatkozással múlik el, hiszen a következő napokban egy jelszó lesz: fesztivál!

A paprika, a sercli és a sör lesznek az idei Gourmet Fesztivál kiemelt témái május 16-19. között a Millenárisban. A több mint 50 éttermet felvonultató rendezvényen a két Michelin-csillagos Konstantin Filippou mellett a koreai, az orosz és az albán konyha neves képviselői és az egyik legrangosabb olasz pezsgőház is bemutatkozik.

Második alkalommal rendezik meg a Kávéházak Éjszakáját május 17-én, aminek fő célja nem más, mint hogy felelevenítse és népszerűsítse a mára kiveszőben lévő, de egykoron virágzó budapesti kávéházi kultúrát. Ezen az estén ingyenes programokat rendeznek Budapest-szerte, köztük koncertekkel, előadásokkal, felolvasásokkal, valamint cuppingokkal.

A péntek nemcsak a kávéházakról, hanem az Artmozik Éjszakájáról is szól. Öt fővárosi művészmozi összesen 14 termében este 6-tól másnap reggel 6-ig folyamatosan pörögnek a filmek. Az évek óta rendkívül népszerű és rendszerint telt házzal futó rendezvényben résztvevő mozi: Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe.

Már mondhatni, hogy hagyománynak számít a Múzeumkertben a közös majálisozás – és idén sem lesz másképp május 18-19. között. 105 különféle múzeum érkezik a Magyar Nemzeti Múzeum amúgy frissen felújított és tavaszra hangolt kertjébe, hogy bemutassa kínálatát. Ezzel egyidőben koncertek és kiállítások zajlanak majd, zenél Petruska, a Kerekes Band és a VAN Filmzenekar is, de sokféle gyerekprogrammal is készülnek a szervezők. A Majális alatt szakmai beszélgetések is lesznek, és az Év múzeuma- és Év kiállítása-díjakat is kiosztják.

Május 18-án a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált is megrendezik a Falk Miksa utcában. Ezen a napon közel 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet. A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, koncertekkel, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/72987/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?