Blogolj!

Budapest kívül-belül


Jó idő, hétvége, pezsgés, szabadtér és programok. Ez várható a következő pár napban. Röviden és tömören.

Ha izgalomra és idillre vágysz, akkor a Tabánban a helyed április 26-án. Az Imagine Budapest újabb sétára invitál, ahol újra felfedező lehetsz: csak zseblámpáért kell nyúlni, miközben a föld alá ereszkedsz egy óriási márványhordóhoz. Előtte még egy retró ivócsarnokba is betérhetsz, aztán jobbról balra és balról jobbra is megnézheted, hány lépés Budapest legszűkebb háza. A séta végén már nem lesz kérdés, hogyan lehet izgalmas a békés Tabán.

Öt kiló arany, tíz kiló féldrágakő, 250 ezer arany füstlemez, 400 kiló méhviasz, 5000 kiló kenyér (vajon mihez kellett?), 4,5 milliárd forint: pár adat a Szent István Bazilikáról, amit április 27-én most a Barangoló Baráti Körrel te is megnézhetsz kívül-belül.

Szombatig még el lehet csípni az ötödik Magyar Filmhét színes Programjait a Corvin moziban, ahol hét kategóriában - játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film – válogathatsz az alkotások közül.

Bár a Föld napja április 22-én volt, a Budakeszi Vadaspark ünnepli meg.  A szombati programcsokorban olyan interaktív és aktív természetvédelemmel kapcsolatos játékok is helyet kapnak, mint az egész család fantáziáját megmozgató óriás társasjáték, a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület által szervezett „Klíma-kaland”, aminek keretein belül különböző elgondolkodtató és készségfejlesztő módszerek alkalmazásával kicsik és nagyok is játszva tanulhatnak a klímaváltozásról, hogy már fiatal kortól tevékenykedhessenek bolygónk egészségének megőrzése érdekében.

Április 28-án újra beindulhat a tekerés, ugyanis a Magyar Kerékpáros Klub idén is megrendezi a ma már hagyományosnak számító bringás felvonulását piknikkel és egyéb kiegészítő programokkal, amellyel a kerékpáros-közlekedés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, ezzel együtt pedig az ahhoz kapcsolódó fejlesztések szükségességére.

De ha másféle kikapcsolódásra vágysz, akkor neked való a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárisban április 25-28. között. A fesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég – idén a norvég Karl Ove Knausgård – veheti át Budapest főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat.

Bár nem Budapest, hanem Méra, egy kis kalotaszegi település, ahol minden évben megrendezik a juhmérést, ami idén április 28-ára esik. A Szent György naphoz köthető esemény során a község felbolydul, és kiderül, hogy melyik család részesül a legtöbb tejből.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/71907/pics/lead_800x600.jpeg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?