Blogolj!

Húsvét, nyuszi, hosszú hétvége


Tavasz, jó idő, ünnep és minden, mi jó. Nézzük is, mi vár ránk a következő napokban!

Ha nem csábít el napokra a sonka-tojás-csokinyuszi hármasa, akkor érdemes kimozdulni, hiszen most is számos érdekes és izgalmas program vár ránk.

Elsőként például április 18-án a Kövesd a nyuszit! a Magyar Nemzeti Galériában, ami elsősorban a gyerekeket érinti. A nyuszikeresés sikerességét ajándékkal jutalmazzák a szervezők, emellett a gyerkőcök saját nyuszit is készíthetnek.

Az utolsó simításokat meg lehet oldani és az utolsó finomságokat be lehet szerezni április 20-án a Czakó Piaczon, ugyanis itt is a húsvét lesz a főszereplő! A húsok és a tojások mellett sajtok, szörpök, lekvárok és zöldségek közül lehet válogatni.

A Várkert Bazár is kiveszi a részét a húsvétból: április 20-22 között színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, néptánc bemutatóval és felvonulással, gasztro show-val, koncertekkel készülnek a Duna-parton. A hosszú hétvége minden napján, több helyszínen megrendezett programsorozat minden vendég számára ingyenes!

Nemcsak a Nemzeti Galéria, hanem a Vasúttörténeti Park is nyuszikeresésre invitál minden kis kalandort. Április 21-én és 22-én két napos rendhagyó hagyományőrző fesztivállal indítják be a szezont, ahol a játékos nyuszikeresésen lesz a hangsúly. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap, emellett kézműves foglalkozások, és tojásfestés várja a kicsiket.

A húsvéti forgatag közben szusszanjunk egy pillanatra jógával a Föld napján, amit minden évben április 22-én ünnepelünk, ezzel felhívva a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. Ezen alkalomból április 21-én, vasárnap jógaórát szerveznek a margitszigeti víztorony és a Széchenyi Étterem közötti réten.

Végül, de nem utolsó sorban ha húsvét, akkor elmaradhatatlan a Szentendrei Skanzen forgataga, ami locsolkodással, hímestojás-festéssel és tavaszváró mulatsággal vár mindenkit április 21-22 között. A húsvéti programban lesz bárányszépségverseny és pásztorkutya-bemutató, pásztoros játékok is várják az érdeklődőket, akik a tojásberzselés, írókázás, pingálás mellett pásztorbotot, tarisznyát és gyapjúbárányt is készíthetnek. Mindezek mellett lesznek mesterségbemutatók, kézművesvásár és egészségpiac, valamint gólyalábasok és mesemondók is.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/71540/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?