Blogolj!

Otthonülés? Dehogy!


Ezen a hétvégén elfelejtheted a lakásban való kuksolást, mert a programok egyszerűen nem engedik, hogy otthon maradj.

Április 9 és 14. között újra Budapest Art Week. Vedd nyakadba a várost, ugyanis ez az ország egyetlen olyan képzőművészeti eseménysorozata, amely galériákat, múzeumokat és kiállítótereket fog össze. Hat napon át több mint 90 kiállítással és azokhoz kötődő programokkal, közel 70 helyszínen vár minden, ami képzőművészet. Idén az Art Week az orosz kortárs képzőművészetre koncentrál.

A jó idő és a tavaszi pezsgés nem telhet el a természet közelségének élvezet nélkül. A programozást és a mozgást pedig jól ötvözi április 13-án a Budai-hegység klasszikusa, a Libegő alatti ösvény futása,  mindenkinek, aki szereti a terepfutást. A feladat egyszerű: fuss fel a Libegő alatt, majd egy hosszabb ösvényen vissza, le a kiindulási ponthoz; ezt 4400 méteres kört ötször kell teljesíteni a versenyen. Az útvonal ugyanaz, de mégis minden kör más, nehezen feledhető érzés lesz!

Április 13-án nemcsak a Libegőnél lehet élvezni a nagybetűs tavaszt, hanem Buda szívében, a 125 éves Budai Arborétumban. A séta az Alsó Kertben, a mediterrán és szubtrópusi növények gyűjteményében indul, majd a fenyőfélék, az illatozó orgonák, a ragyogóan nyíló díszcseresznyék felé halad tovább. A Felső Kert évszázados fái között található hazánk legidősebb perzsa varázsfája és sétálhatunk az impozáns fekete diók, tölgyek és a sziklakertek tavaszi zsongásában.

Szombat este egy közösségi térfoglalásnak lehetsz részese: az ittlakók és kereskedők programokkal, játékokkal és szokatlan térhasználattal köszöntik fel a Bródy Sándor utcát. Mert miért ne lehetne a kedvenc helyed előtt, akár egy parkoló autó helyén szörpözgetni, vagy lehozni és ott megenni a szendvicsed, miközben a gyerekek krétagraffitiznek a járdára? Ezen a tavaszi estén lehet.

A már sokat emlegetett kiruccanásra pedig nincs is jobb alkalom mint a Telekom Vivicittá Városvédő Futás egész hétvégés futóünnep az egész családnak, ahol szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok szerelmesei indulhatnak.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/71321/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?