Blogolj!

Tánc a szabad ég alatt


Tombol a tavasz, élvezzük a szabadtéri programokat és nem mellesleg országosan fogunk táncolni. Mozgalmas kis programok várnak ránk.

Az egész hétvégét is áttáncolhatjuk, ugyanis már 38. alkalommal rendezik meg az Országos Táncháztalálkozót április 6 és 7. között, a maga közel 2600 közreműködőjével a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye. Ez az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében.

Ha már tavasztombolásról esett szó, akkor újra itt az Urban Jungle Budapest a Füvészkertben! Április 6-án Koltai Tamás botanikus vezeti a sétát, miközben a Füvészkert történetéről, a növények közérzetünkre gyakorolt hatásáról és a szobanövények gondozásáról is beszél majd. 

Április 5-7. között ismét a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvényének, az Oldtimer Shownak. Amire lehet számítani: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok.

A Panorámafutás csapata 2019-ben újra a Dunakanyar Félmaratonnal indítja a szezont április 7-én, Nagymaros és Zebegény között. Bár a fő műsorszám a 21 km-es félmaraton, két további távra – 5 és 12 km – is lehet nevezni, sőt a szervezők a legkisebbekre is gondoltak, ők 400 m-en állhatnak rajthoz.

És ha már szó volt Füvészkertről, akkor nem maradhat ki a Sakura ünnep sem az ELTE Füvészkertben április 6 és 7. között. A japán cseresznyefák áprilisi virágzásához kapcsolódóan  két egymást követő hétvégén is a japán kultúrához kapcsolódó programokkal várják az érdeklődőket.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/71083/pics/lead_800x600.jpeg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?