Blogolj!

Helló, március!

Szép az idő, meleg van és süt a nap, megérkezett a tavasz. Persze, hogy a március első napjait nem a lakásban akarjuk tölteni!

Te is szereted a krimiket? Kevés ember lenne, aki erre nemmel válaszolna. De vajon miért? Mit jelent számunkra a krimi műfaja, mely egyfajta társadalmi tükröt is elénk tart, és moralitásunk nagy kérdéseit is feszegetni látszik? Miért kedvelik olyan sokan a krimiket? Krimiszakértők és kutatók segítenek erre választ adni a Goethe Intézetben február 28-án.

Skandináv filmrajongók, figyelem! Az Europanorama európai és skandináv rövidfilm-válogatást mutat be, fiatal európai rendezők különféle stílusban és megközelítéssel készült munkáiból (animációs, kísérleti, fikciós és dokumentumfilmek). A program betekintést nyújt a kortárs európai és skandináv filmes produkciókba. Mindez február 28-án, a Bem moziban.

Március elsején igazi ottalvós buli vár mindenkit, és nem is akárhol! A Természettudományi Múzeumban az őslények világával ismerkedhetnek meg a pizsamás felfedezők. A résztvevők újdonsült őslénykutatóként éjszakai műszakban ősmaradványokat kutatnak, leltároznak és dinólábnyomokat vizsgálnak. A program végeztével a fogadócsarnokban kiállított 2 tonnás bálnacsontváz közelében alszanak a gyerekek.

Még elcsípheted a Budapest Táncfesztivál utolsó napjait, ugyanis a programsorozat még március másodikáig tart. A kortárs táncvilág európai társulatai, a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Budapest Táncszínház, a Közép-Európa Táncszínház, illetve a Miskolci Balett – GG Tánc Eger produkciói szerepelnek a fesztivál programjában. A Budapest Táncfesztivál a MÜPA-ban, a Nemzeti Színházban, a Zeneakadémián, a Pesti Vigadóban és a MOM Kulturális Központban várja a táncművészeti programok iránt érdeklődőket.

A Barangoló Baráti kör sétáján a belső zsidónegyedet fedezhetjük fel március 3-án, ahol bebarangolhatjuk a kerületet egy rabbi lakásától egészen egy működő mikve kapujáig. Egy több mint száz éves bérház – nem is olyan régen – végre teljes pompájában kinyitotta kapuit, és így beleshetünk nemcsak egy rabbi szobájába, de megnézhetjük, hogy hogyan élt egy zsidó család, és megismerkedhetünk a kerületben élők lakáskultúrájával is.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/69587/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?