Blogolj!

Tavaszi Valentin

Valentin-nap kapcsán mindenkinek ugyanaz jut eszébe, de mi most megmutatjuk azt is, hogy nem csak a szerelmeseknek jut minőségi kikapcsolódása hétvégén.

Lassan, de biztosan már tényleg itt van a tavasz, ezért itt az ideje nem otthon gubbasztani, hanem a nyakunkba venni a várost, lesz program bőven.

Február 14-én is folytatódik a nagy sikerű Múzeum+ sorozat, amely 9 alkalommal, hosszabbított nyitva tartás keretében várja a látogatókat a Szépművészeti Múzeumban. A több mint tíz éve működő programsorozat hónapról hónapra megújult témákkal, de hasonló felépítéssel várta az érdeklődőket: tárlatvezetések, workshopok, vendégfellépők vezetései, koncertek, táncperformanszok, irodalmi előadások, finom ételek és különleges borok segítették a gyűjtemények megismerését, felfedezését.

Február 14-én folytatódik az Erdőfű zenekar táncház és folkkocsma sorozata a Három Hollóban. A belépés díjtalan, így az este tökéletes alkalom lehet egy alternatív Valentin-napi programnak is.  

A pénteket Csinszka társáságában tölthetik az irodalom kedvelői: Égnek a begóniák – Csinszka est címmel emlékeznek meg a nőre, a múzsára, és nem utolsó sorban Adyra. Alázatos múzsaszerep és elfojtott ambíciók: az előadás a házasság előtti és alatti levelekből, naplóbejegyzésekből és versekből válogat, hogy megmutassa azt a nőt, aki sosem teljesedhetett be a kor költőzsenije mellett – elfelejtett akkord maradt egy disszonáns, fekete zongorára hangszerelve.

A szombat a vérbeli pesti nőké, avagy: Hogyan lett fess a pesti nő – A fűzőtől a miniszoknyáig. Már a program neve is sok mindent elárul, az Imagine Budapest szervezésében pedig kiderül, hogy hol vásárolta Sissy a cipőjét? Ki adott divattanácsot a férfiaknak? Mitől volt illatos a pesti utca? Kinél vett kalapot Andrássy Gyula? Ki volt az első nő, aki levette a fűzőt, és ki konfekcionált? Hogyan változott meg a nők szerepe és érvényesültek a divaton keresztül a századfordulón?

Február 16-án készüljenek a filmrajongók, ugyanis este immár a vadiúj Corvin mozi mind a hat termében útjára indul a népszerű filmes maraton, a Corvin moziéjszaka és hajnalig vetítenek új, sőt premier előtti filmeket. A megvásárolt belépővel korlátlanul látogathatók a termek, illetve filmek.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/68900/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?