Blogolj!

Téli pezsgés

Az időjárás még csak nyomokban tartalmazza a tavaszt, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy nem törődve a hideggel belevessük magunkat a következő téli hétvégébe.

A hideg elől akár bemenekülhetünk a moziba is, ugyanis február 6-10. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Finn Filmnapokat a Toldi moziban. Díjnyertes dokumentumfilmek, nagyjáték- és rövidfilmek vetítése mellett bárki megtudhatja, milyen a mozgó szauna élménye, vagy milyen egy igazi finn heavy metál parti.

A hétvégén jól belakmározhatunk, a város közepén igazi vidéki hangulatot varázsol a XII. Budapesti Mangalica Fesztivál a Szabadság téren február 8-10. között. A kötelező finomságok mellett természetesen kiváló magyar portékákkal, zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat-kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, borokkal és pálinkákkal, valamint az elmaradhatatlan főzőversennyel várják az érdeklődőket.

Pénteken föld alatti izgalmak várnak ránk: azaz a kalandvágyók benevezhetnek egy éjszakai bunkertúrára a Csepel Művek területén. A felfedezés mellett a vendégek átfogó képet kapnak a korabeli légoltalomról, az óvóhelyek gépészeti berendezéseiről és a történeti eseményekről (az óvóhelyek építéséről, a gyárat ért II. világháborús légitámadásokról stb.).

Február 9-én kerül másodízben rendezik meg a népszerű nyárindító fesztivál kistestvérét, a Kórusok Téli  Éjszakáját. Télen, a már zord szabadtéri helyszín helyett a MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek. A szervezők hagyományteremtőnek szánják e téli programot: céljuk, hogy a kórusmuzsikát kedvelő és énekelni vágyó közönség a szürkébb hónapokban se maradjon hangok nélkül.

Február 9-10. között tizedik születésnapját ünnepli a Kávébár Bazár, a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye. Ezúttal még nagyobb helyszínre, a Millenáris Parkba költöznek, ahol számos kiállító és szakmai program várja az érdeklődőket, a belépő pedig tartalmazza az egész napos kávékóstolást, valamint borok és párlatok kóstolását is.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/68598/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?