Blogolj!

Film, irodalom, piknik

Ez a hét sem telik el kikapcsolódás nélkül. Az unalmat elűzzük, jöjjön pár programtipp!

Január 17-18. között jön az első The Grand Budapest Film Festival, egy két napos rendezvény, amelynek célja a nemzetközi független film ünneplése, és hogy teret adjon azoknak a filmeknek, akiknek bár kisebb a költségvetése, egy fontos történetet mondanak el. A program műfajban, stílusban és témában is változatos filmeket fog bemutatni, a világ különböző pontjairól. Mindezt ingyen, a Puskinban.

A Petőfi Irodalmi Múzeum ezúttal Ady-esttel készül január 18-án. Ady Endre halálának centenáriumán természetesen Ady költészetéről szól majd a beszélgetés, utána pedig a Resti Kornél zenekartól hallható néhány vers megzenésítve.

2019-es év első Etyeki Piknikét január 19-én rendezik meg, melyen ezúttal több mint húsz helyszín vesz részt. Az ingyenes programok között a gasztronómia mellett a filmrajongóknak kiváló alkalom lesz ez, hogy bejárják a Korda Filmstúdiót, és nem maradhat ki a disznóvágás és állatsimogatás sem.

Télen sem maradunk sörfesztivál nélkül. Január 18-19. között jön az év legnagyobb téli sörünnepe a Duna Palotába. Hazai és nemzetközi sörfőzdék, szakmai előadások, workshopok az otthoni sörfőzésről, koncertek, neves éttermek sör-étel párosításai és meglepetések várják a vendégeket a Winterfest Budapesten.

A magyar kultúra napja alkalmából számos rendezvénnyel és programmal készülnek a szervezők, többek között január 19-én, szombaton az Egy csöpp föld, egy csepp ég című kiállítás megnyitójával a Ballonyi Galériában. "Kimondani a kimondhatatlant. A szárnyak suhogását, kihallgatni beszélgetéseiket. És lejegyezni. Szoborba önteni, így tenni állandóvá a véletlen szárnysuhogásait. Ezt teszi a művészet. És ezt teszi Szabó Virág is." (Nagy Barbara képzőművész, művészeti író)

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/67733/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?