Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Vedd nyakadba a várost!

Ezen a hétvégén sem kell tétlenkedni, és ha valaki úgy döntene, hogy a hideg és a hó ellenére kimozdulna, adunk pár tippet.

Január 10-én újra Nagy Magyar Versek a Várkert Bazárban. Az ENEMVÉ ötödik alkalommal is ismert verseket hoz el ismert zenészek és színészek tálalásában. Most a fő téma a hűtlenség és hűség lesz. Akiket megidéznek: Faludy György, Szabó Lőrinc, Kosztolányi Derzső, Kiss Ottó, Kollár-Klemencz László, Vörös István, Kemény István, Pilinszky János, Füst Milán, Lesznai Anna. Akik pedig megidézik őket: Für Anikó, Keresztes Tamás, Rudolf Péter, Ugron Zsolna.

Január 11-e régészkalandokat és pizsamapartit ígér, nem máshol, mint a Magyar Nemzeti Múzeumban. A gyerekek a régészek bőrébe bújva felfedezhetik több tízezer évvel ezelőtt élt emberek kincseit és megfejthetik a régmúlt tárgyainak titkait. A múzeumi élmény zseblámpás kincskeresést, kézműves foglalkozást tartogat.

A harmincas korosztály egyik kultfilmjére, a VAN-ra biztosan mindenki emlékszik, ami pár évvel ezelőtt a semmiből robbant be a mozikba. Reisz Gábor rendező most új filmjével, a Rossz versekkel hódít a nagyvásznon, Jakab Juli színész pedig a Napszállta főszereplőjeként járja a filmes rendezvényeket. A Hadik Brunch idei első alkalmán, január 12-én felidézik a VAN-t, terítékre kerül a Rossz versek, szó lesz a Napszálltáról és az alkotókat a személyes határokról, az írásról és a generációs ügyekről.

Január 10-12. között jön az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, azaz közel 200 kiállító és 50.000 látogató. Hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, szakképzések, duális képzések és a legújabb oktatási fejlesztések egy helyen! A rendezvény három napon át várja a középiskolás diákokat, mesterképzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat.

Ha az év eleji fogadalmad az volt, hogy most már tutira mozogni fogsz, akkor nincs kifogás: január 13-án már negyedik alkalommal rendezik meg a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál, ahol bárki bizonyíthatja, hogy aki igazán szeret futni, annak a hideg sem jelenthet akadályt. A Hungexpo környékén haladó útvonalon lesz aszfalt, beton, fű és föld, az esetleges téli útviszonyok miatt pedig jeges, havas szakaszok is előfordulhatnak, ezért érdemes ennek megfelelően készülni.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/67379/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?