Blogolj!

Karácsonyra hangolva


Hangolódik már a város, az egész ország, hiszen két hét múlva karácsony. Nem meglepő tehát, hogy elárasztanak bennünket az ünnepi programokkal.

Az éve ezen időszakában nagyobb hangsúlyt kap az adakozás és önkéntesség. Ezért ne menjünk el szó nélkül a Bátor Tábor nagyszerű munkája mellett, amibe nagyobb bepillantást nyerhetünk a Telepen. Szombat Éva Életeket változtatunk című fotókiállításán nyolc önkéntes történetén keresztül mutatják be, hogyan hat a Bátor Tábor a segítők életére. Van közöttük, aki 15 éve csinálja töretlenül; van, aki egyetlen napot töltött a Bátor Táborban, de karriert váltott a hatására; van, aki öccse már meg nem valósítható álmát váltja mégis valóra így. Nyolc különböző élettörténet, nyolc különböző élettérben egy-egy szimbolikus Bátor Tábor turnusemlékkel kiegészítve. A kiállítás december 14-ig tekinthet meg.

Egy karácsonyi időszak sem maradhat el ajándékvásárlás, vagy épp ajándékkészítés nélkül. Ha igazán személyes ajándékkal szeretnél kedveskedni, akkor nincs más dolgod, mint a Mittersisters ajándékkészítő workshopjára elnézni, ahol egyedülálló kiegészítőket készíthetünk szeretteinknek, kezdve a pénztárcától a karkötőig és egyéb hasznos darabokig. Elő a kézügyességet és a kreativitást december 14-én!

Persze karácsonyi vásárokból is van bőven, viszont az Akváriumban megrendezett Karácsonyi ásvány- és ékszervásár igazán különlegesnek ígérkezik. Csillogás, fények és nagy mennyiségű nyers ásványok, csiszolt kristályok, marokkövek, ingák, féldrágakő és drágakő ékszerek, csakrakövek és füstölők. Jól hangzik? Akkor látogass el a vásárra december 15-16. között.

December 16-án újabb lehetőség nyílik arra, hogy jobban megismerjük a várost. Most a Street Art séta a Bulinegyedben mutatja meg azt, hogy milyen kreatív, színes és menő tűzfalak lapulnak a házak között és dobják fel a hétköznapokat, és mesélnek a város történetéről. 

Babakocsi, hintaló, babatündér és ólomkatona, fiumei gyorsvonat – a boldog békeidők karácsonyi ajándékai. Ezen a régimódi karácsonyi sétán bepillantást nyerhetünk a századforduló karácsonyi készülődésébe, felkereshetjük az egykori üzletek ekkor már fényárban úszó kirakatait, a régi karácsonyi vásár helyszínét, ahol a kofák a parázs mellett melegedve árulták a medvecukrot, perecet, sült gesztenyét. Megtudhatjuk azt is, hogy hol lehetett karácsonyfát venni, és milyen volt az első világháborús karácsony Budapesten. Megelevenedik majd az új évszázad első újévi ünnepe is. Nosztalgiára fel december 16-án!

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/66247/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?