Blogolj!

Demény Balázs: világszerte elismert magyar zongorista

Kecskés István

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek köszönhetően a zeneművészet legkiválóbb fiatal tehetségeit jutalmazták a Junior Prima Díjjal. Az elismerésben a pályatársaik közül kiemelkedő, már eddig is bizonyított előadók részesültek. A díjazottak között van Demény Balázs is, akinek zongorajátéka itthon és külföldön is egyaránt népszerű.

Fotó: papageno.hu

 

A klasszikus hangszert úgy szólaltatja meg Demény Balázs, ahogy azt kevesen teszik a világon. Ennek köszönhető, hogy a művész, az MVM támogatásával idén átvehette a Junior Prima Díjat. Az 1989-es születésű zongorista fiatal kora ellenére fantasztikus karriert tudhat maga mögött, ami ezzel az újabb elismeréssel továbbra is felfelé ívelhet majd.

Demény Balázs fantasztikus játékát nem csak a Művészetek Palotájában, hanem Münchenben, Bukarestben és Yokohamában is hallhatták már a komolyzene rajongói. A magyar zongoristák korábban is világhírűek voltak és az említett koncerthelyszínek felsorolásából is kitűnik, hogy a fiatal magyar előadóművész remekül folytatja az elődök által megkezdett utat.

Tanulmányait párhuzamosan folytatta Berlinben és Budapesten, s mindkét intézményben mesteri fokozatot szerzett. A tanulást ugyanakkor a sikerek ellenére – elismerések, első helyek, hanglemezek, szólistafellépések – sem hagyta abba, jelenleg a Zeneakadémia doktori iskolájának hallgatója.

Az MVM elismerésének köszönhetően előtte is újabb lehetőségek nyílnak meg, s jó esélye van arra, hogy nagy nemzetközi karriert fusson be, öregbítse a magyar zongoraművészek hírnevét.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/65948/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?