Blogolj!

Művészet és mulatság


Művészet és mulatság, azaz ez a két elem határozza meg a következő napokat. Tökéletes hétvégi kombináció.

November 24-én nyílt napot tartanak az Országos Széchényi Könyvtárban, alapításának 216. évfordulója alkalmából. Ehhez kapcsolódóan A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállítás kedvezményesen, az "Ezerszer Júlia" - Arcok és kérdőjelek című tárlat pedig ingyenesen látogatható. A gyerekekről sem feledkeznek meg: mesejátékokkal és kézműves műhellyel készülnek a szervezők.

Szombaton folytatódnak a gyerekprogramok a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Téli Pagony Feszten. Színházi előadás, bábszínház, koncert, játékok, kézműves foglalkozások, felolvasósarok és még sok-sok meglepetés várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az évekig tartó rekonstrukció után most, hogy újra megnyíltak a Szépművészeti kapui, a Barangoló Baráti Kör segít abban, hogy bárki jobban megismerje a Hősök tere és a Szépművészeti történetét. Hogyan és mikor alakult ki a tér, mi volt a helyén? Mi köze van Feszty Árpádnak a Szépművészetihez? Hogyan lehet eltüntetni egy 40 méter magas szobrot? Kit lőttek hasba ágyúgolyóval a téren? Mi köze egy kútnak a Hősök emlékművéhez? Ehhez hasonló érdekes történeteket hallhatunk, és persze szó esik majd a múzeum új termeiről is. Mindez szombaton.

De november 24-én érdemes a környéken maradni, egészen pontosan a Hősök terén, hiszen ingyenes koncertet ad Shaggy és Sting a Szerencsejáték Zrt. szervezésében. A két énekes idén áprilisban adott ki közös albumot 44/876 címmel, novemberben ezzel turnéznak Közép-Európában. Sting és Shaggy előtt a Punnany Massif játszik majd.

November utolsó vasárnapján a millenárisban egy, a Nemzetközi Visegrádi Alappal közösen szervezett projekt eredményeképpen rendkívül izgalmas vásárra számíthatnak a dizájnrajongók. A hazai tehetségek mellett ugyanis a régió közel negyven alkotója is megmutatkozhat Budapesten, a WAMP x V4-en. A lengyel, szlovák és cseh kiállítók hazájuk elismert szakmai szervezetei által lettek delegálva, így a vásárban garantáltan a V4 legjobbjaival találkozhatunk.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/64603/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?