Blogolj!

Hello, Budapest!


Sokszor azt sem tudjuk igazán, hogy hol is lakunk, mi vesz körül bennünket. Ezen most lehet változtatni, amihez számos program nyújt segítséget.

A Gellért-hegy igazán meghatározó pontja Budapestnek, de azt nem sokan tudják, hogy milyen mítoszok lengik körül. Vajon valóban ez volt a boszorkányok fő gyülekezési helye? Tényleg itt tivornyáztak az ördöggel? A Boszorkánymúzeum sétáján kiderül, mennyi az igazság a Gellért-hegyet övező legendákban. Mindez november 16-án.

Igazi, hamisítatlan őszi hangulatot hoz el november 17-18. között a Budai Gesztenyefesztivál. Faszénen sült gesztenye minden mennyiségben, gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes, sütemények, lángos, csokoládék, édességek és még megannyi gesztenyés finomság két napon át a Gesztenyés Kertben. A gasztronómiai élvezetek mellett családi kézműves programok és kisgyermek vidámpark is várja az érdeklődőket.

Klasszikus zenei koncert a menő belvárosi klubokban? Igen, ilyen is van, méghozzá november 17-én A zene éjszakája – csak klasszikusan! elnevezésű programon belül. Az esemény keretében nyolc olyan belvárosi helyszínen – klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban – élvezhetik a látogatók a változatos klasszikus zenei minikoncertet, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez.

Kurtizánok világa a századfordulós Budapesten. Izgalmasan hangzik, ugye? Szombaton esély is lesz arra, hogy megismerhessük ezt a világot, Budapest egykori kétes hírű házait, mulató negyedeit, a „félvilág” jellegzetes alakjai: a vidékről felkerült, cselédsorból származó nőket, a mindenható rendőrfőkapitányt, kinek felesége sem éppen feddhetetlen erkölcseiről volt híres, a kor leghíresebb kurtizánját, később költőnőt, aki nemcsak Krúdy Gyula barátságát tudhatta magáénak, hanem a 19. század sármos aranyifjúja, Pekár Gyula szerelmét is.

Nagyváros kicsiben a Miniversumban. Szombaton a Terepasztalok Éjszakáján díszkivilágítással leshetünk be a világ egyik legnagyobb terepasztal kiállításán abba, hogy milyen érzés óriásnak lenni. Ehhez tízezer apró fényforrás, az épületek belső világítása, a köztéri lámpák valamint a járművek fénye járul hozzá és gondoskodik a mesebeli hangulatról.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/63979/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?