Blogolj!

Mert zene az kell

Muzikális hétvége előtt állunk, ami azt jelenti, hogy egy hazai nagyágyúval és egy világsztárral is találkozhatunk a következő napokban.

De még mielőtt rátérnénk a koncertekre, jöjjön egy igazán érdekes és rég várt program: november 8-án a Múzeum+ estén a Szépművészeti Múzeumot bárki birtokba veheti, ugyanis a több mint három évig tartó rekonstrukció után nemcsak a megújult kiállítótereket, a da Vinci kiállítást és a régi-új tárlatokat lehet megnézni, hanem izgalmas tárlatvezetéssel, reneszánsz és jazz zenével, a festmények titkaival és finom borokkal készülnek a szervezők.

Bill. Ha valaki itthon meghallja ezt a nevet, egyből a hazai nagyágyúra, Deák Billre gondol, és jól is teszi, ugyanis november 9-én hetvenedik születésnapja alkalmából egy nagyon vagány bulit csap a Papp László Budapest Sportarénában a legfeketébb hangú fehér énekes.

Kicsit más jellegű program, de ugyanúgy a zenénél maradva: november 9-11. között a Zeneakadémia ad otthont a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválnak. A háromnapos eseményen nemcsak koncertekkel, hanem mesterkurzusokkal is készülnek a szervezők a zene szerelmeseinek.

November 10-én a Pesti Belváros Régi Tereinek történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Kicsik, nagyok, szűk udvarok, keskeny utcák…az idő múlásával a terek is változtak, de mindegyiknek története van. Pest története hét régi pesti tér történetén keresztül, a város kezdeteitől napjainkig.

Az Aréna nemcsak Deák Bill koncertjével, hanem Rhoda Scottal is készül a hétvégén. A legendás orgonista számos koncertet adott már Magyarországon, legutóbb éppen Varnus Xavérral, most a 80. születésnapját ünneplő orgonista ismét egy új oldalát mutatja meg a magyar rajongóinak. A Lady Quartet néven megismert formációban Rhoda Scott és három jazz tehetség érkezik az Arénába, ahol amellett, hogy az orgonista ikont ünneplik, megmutatja egy új oldalát is november 11-én.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/63674/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?