Blogolj!

Bor, mámor, Budapest


A hűvös őszi napokon sem maradunk a négy fal között, de ehhez elengedhetetlen egy kis melegítés. Ehhez és sok máshoz pedig akad bőven program és pár tipp.

De még mielőtt rátérnénk a borokra, nézzük meg, mit tartogat nekünk a Primanima október 24-27. között. Több budaörsi helyszínen újra jelentkezik a négynapos fesztivál, ahol hazai és nemzetközi diákok, elsőfilmes fiatal alkotók rövidfilmjeit vetítik, emellett pedig olyan egyészestés mozikat is meg lehet nézni, mint a Ruben Brandt vagy a Kutyák szigete és természetesen a workshopok, mesterkurzusok és a gyerekprogramok sem maradnak el.

Október 25-27. között tartják a Budapest Central European Fashion Weeket a Várkert Bazárban, ahol a szakma legjobb hazai és nemzetközi képviselőivel lehet találkozni. És bár még messze van, de már most meg lehet ismerkedni a 2019-es tavaszi-nyári kollekcióval. Előzd meg a többieket, less be a divat világába, tájékozódj elsőként, a legjobbaktól!

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Kalászi Kortárs Táncháztalálkozót október 25-28. között. A táncháztalálkozó az évek során fokozatosan régiós jelentőségre tett szert, hiszen a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel a kortárs táncművek koncentrált bemutatását, szolgálja ki a modern tánc iránti közönségigényt. A szervezők évek óta erős hangsúlyt fektetnek egyfelől a határontúli együttesek meghívására, másfelől a fiatal alkotók bemutatására, nem utolsósorban pedig a fiatal (gyermek és kamasz) közönség bevonására.

És ha már megpendítettük: eljött az ideje a kellemes kis borozgatásoknak is. Így október 27-én megrendezik a BORmedence sétakóstolót, közel 50 kiállító közreműködésével, hazai és külföldi meghívottakkal, így a Kárpát-medence legtöbb borvidéke is bemutatkozik.

Szintén szombaton, a Ráday utcában is bor lesz a főszereplő, ugyanis Forralt bor fesztivállal készülnek a szervezők. De nemcsak az italok, hanem a hangulat is garantált, hiszen az utca töklámpásokkal lesz feldíszítve, illetve élőzene mellett lehet elfogyasztani egy kellemes vacsorát is.

Október 28-án újra a nyakunkba vehetjük a várost, és megismerkedhetünk Budapest zegzugaival. A Kőbánya kincsei-Pincerendszer és Lechner szecessziója címmel megszervezett sétán nemcsak a föld felett, hanem a föld alatti izgalmakat is felfedezhetik az érdeklődők.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/62775/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?