Blogolj!

Séta a múlt falai között


Igazi kirobbanó őszi hétvégénk lesz, ami arra sarkall, hogy ne maradjunk otthon. Irány a város, itt az ideje jobban megismerkedni Budapest titkaival!

De nemcsak a múlt titkai, hanem a jelen művészete is  fontos, amit meg is ismerhetünk az idei Art Marketen, ami Közép- és Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő művészeti vására, Magyarország legnagyobb, évente megrendezett kortárs kiállítása. A 2018-ban nyolcadik alkalommal jelentkező esemény közel 6.000 négyzetméteren mintegy 500 művész több ezer alkotását mutatja be október 11-14 között a Millenárison.

A Gesztenyés-kert mindig készül valami igazán kellemes programmal. Most sem lesz ez másként: október 12-14. között Kürtőskalács fesztivál vár minden édesszájút, de természetesen a koncertek sem maradnak el.

Vasárnap egy kis mozizársa invitál az Európai Art Mozi Nap, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az európai film sokféleségére és a művészmozik, mint kulturális és közösségi terek fontosságára. Ezen a napon a résztvevő mozik Európa-szerte változatos filmes programokkal, premier előtti vetítésekkel, beszélgetésekkel és további kísérőprogramokkal várják a közönséget. Idén 34 ország több mint 1000 mozija csatlakozott az eseményhez.

Október 14-én lehetőséget kapunk arra, hogy még jobban megismerkedjünk Budapest történetével. A Két té között a fű alatt – Budapesti Underground című séta bepillantást enged az ellenkultúrába, a happeningek, peformanszok és lakásszínházak világába, izgalmas helyszínekkel és történetekkel azokról, akik „kulturális bűncselekményeikkel” mások helyett is lázadtak a rendszer ellen.

Szintén vasárnap egy másik hasonló jellegű séta indul  A régi pesti szállodasor témájával, ahol megtudhatjuk, hogy mely épületből figyelte Széchenyi a Lánchíd építését, hol lakott 15 éven keresztül Deák Ferenc, melyik volt a Duna-korzó legdrágább telke, milyen technikai újdonságokkal szerelték fel a Hungária Nagyszállót, a Ritz szállodát, vagy a Bristolt.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/61298/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?