Blogolj!

Állati zenés hétvége


Állatias hangulat egy kis zenével megfűszerezve? Jöhet!

És igen, szó szerint, ugyanis október 4-7. között újra megrendezik az Állatszeretet fesztivált, ami október 4-hez, az állatok világnapjához, illetve az állatok védőszentjéhez, Assisi Szent Ferenchez kötődik. Az Állatkert számos programmal készül gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Lesz szó a felelős állattartásról, a kertgondozásról és még kézműves foglalkozások is lesznek.

Az állatok mellett október 4-én a technika is főszerepet kap. A Technika és test a 20. sz. első harmadának magyar költészetében című előadás elsősorban a 20. század első harmadában szélesebb kőrben is elterjedő, a hangot rögzítő, illetve továbbító technikai eszközöknek a magyar költészetben történő megjelenésével foglalkozik, olyan szerzők műveit érintve, mint József Attila, Szabó Lőrinc, Kassák Lajos vagy Babits Mihály.

Ami a zenét illeti: idén harmadszor szervezik meg a térség legnagyobb világzenei fesztiválját, a Budapest Ritmo-t. 2018-ban is csak itt hallható produkciók, szakmai program és a feltörekvő tehetségeket bemutató showcase nap várja a látogatókat október 4-7. között.

Idén októberben az évforduló tiszteletére a megszokottól eltérően nem 10, hanem 15 napon keresztül várja majd az érdeklődő nagyközönséget a Design Hét Budapest, Magyarország legnagyobb designeseménye október 5-19. között. A Design Hét idei díszvendége Németország lesz.

Ha egy kis időutazásra vágysz, akkor az Egyetem téren a helyed október 6-án, ugyanis a Tweed Run Budapest Társulat újra megszervezi a kosztümös biciklis felvonulását. Fontos az öltözék, azaz a mintás tweed szövetből készült blézer/zakó, bricsesz/szoknya, lapos sapka/chloshe kalap, csokornyakkendő, a bicikliken vessző kosár vagy whisky-s láda. Érdemes figyelni a részletekre is, mivel a legjobb szetteket díjazzák majd.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/60637/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?