Blogolj!

Ki a szabadba!


A kánikula már a múlté, de a hétvége és a jó idő még itt van, nincs mese, ki is kell használni. Lesz is hol!

A nyarat búcsúztatjuk, az őszt köszöntjük, ehhez pedig nem kell más, csak a csodás Budapest látványa és egy üveg bor. A Botellón ezúttal a Szabadság-szobornál várja a kikapcsolódásra vágyókat szeptember 20-án. A zenét, poharakat és szemeteseket ezúttal is a szervezők biztosítják, a hangulatot pedig a jelenlévők hozzák.

Szeptember 21-22 között a Szabadság téren egy igazi eredi forgatag vár. És bár a város szívéről van szó, mégis igaz: főszerepben az erdők lesznek, ahol meg lehet ismerkedni a magyar erdők értékeivel, az erdészek munkájával, emellett pedig a szórakozás sem kerül háttérbe, hiszen zenei programok és népi játszóház is várja a látogatókat a III. Erdővarázs családi napon.

Egy kicsit komolyabb vizekre evezve (pontosabban a komolyzene vizeire evezve) szeptember 21-23 között irány a XI. Haydn-vonósnégyes-fesztivál!  Az eszterházai Haydn-vonósnégyes-fesztiválok évről-évre növekvő sikere és szakmai elismertsége a legnemesebb eszterházai zenei hagyományoknak, a folyamatos megújulásnak, a legkiemelkedőbb hazai és külföldi előadóművészeknek együtt köszönhető. A rangos zenei esemény egyediségét, exkluzivitását Eszterháza, a magyar Versailles-ként ismert fertődi Esterházy-kastély egyedülálló környezete adja, amely hosszú ideig lakhelye, alkotóhelye, ihlető környezete volt Joseph Haydn-nak.

Szeptember 22-én újra megrendezik a Színházak Éjszakáját, amihez 31 színház csatlakozott. A programok a szokásosak: izgalmas bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé, nyílt próbákon, közönségtalálkozókon, színházi várossétán lehet részt venni, emellett pedig számtalan interaktív, élményszerű programmal is készülnek a szervezők.

Gondolnátok, hogy a növényekről is lehet élvezetesen és izgalmasan beszélni? Pedig így van, és ezt meg is tapasztalhatjátok szeptember 22-én a Fűvészkertben, ahol Koltai Tamás botanikus ismertet meg mindenkit a növényekkel, tippeket ad és még a Fűvészkert történetéről is meg lehet tudni érdekes dolgokat.

Meglepetéssel és nem szokványos hangszerekkel készül szeptember 22-én Mészáros Tibor. A váci koncert , vagyis a Fércelt ércek igazi handpan hangzást ígér, azaz jönnek a hangtálak, handpanek és szélhárfák, és az a cél, hogy a rendelkezésre álló vasak, rezek egymással különböző összeállításokban, minél változatosabb hangzással szólaljanak meg. Felkészültél?

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/58768/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?