Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Beindul az őszi forgatag

Mert bár tényleg beköszöntött az ősz, aggodalomra semmi ok, hiszen a programszervezők most sem tétlenkednek. Kulturális tobzódás, tánc, zene és utcabál vár ránk.

Az őszt mi mással is lehetne várni stílusosabban, mint borral. Erre pedig nagyszerű alkalom Európa egyik legszebb borfesztiválja a Budavári Palotában szeptember 6 és 9. között. A főváros legimpozánsabb panorámájával, több ezer borral, igényes gasztronómiával, szórakozással, szakmai és zenei programokkal várnak a szervezők minden ínyencet.

Új évad, újabb alkalom a mulatságra. A táncházi évadot a Táncházak Éjszakája nyitja meg szeptember 8-án, ahol a szervezők nem titkolt szándéka, hogy a fiatal, már nem gyerek, de még nem is felnőtt korosztály számára is vonzóvá tegyék az eseményt. A rendezvényen alapvetően a Magyarországon működő és a külhoni magyar táncházak, valamint a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak mutatkoznak be.

A legendás Hadik három évvel ezelőtt nyitotta meg újra kapuit, ennek apropóján pedig újra Hadik utcabált szerveznek szeptember 7-én. Nem meglepő tehát, hogy zene és buli vár mindenkit, most pénteken a Parno Graszt, Kodachrome, Henri és Daniel és az Ábáse gondoskodik a talpalávalóról.  

Viszont ha a sok táncban kifáradna bárki is, akkor itt az idő jól megtömni a hasunkat. Erre pedig remek alkalom a 20. Szolnoki Gulyásfesztivál szeptember 7-9. között. Ez pedig nem csupán egy főzőfesztivál, hanem egy igazi kulturális rendezvény, hiszen hagyományőrző íjászok tartanak bemutatót, valamint "Gulyáskirályt" is választanak. Népzenészek, köztük tekerőlantművész és harmonikás is szórakoztatja majd a közönséget. Megrendezik a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékversenyt, fellép a Légierő Zenekar és a lengyel Bielsko-Bialából érkező Kapela Beskidek népzenei együttes is. A rendezvény keretében tartják mintegy kétszáz általános iskolás gyermek részvételével a 2. gyermek és ifjúsági népzenei és néptánc tehetségkutatót.  

Szeptember 9-én is a kultúráé a főszerep: kinyílnak a Kiscelli Múzeum kapui a Kiscelli nap alkalmából, ahol Budapest sötét oldalát fedezhetik fel a látogatók. A vendégek bejárhatják az egykori kolostor kriptáját, és sok mindent megtudhatnak Kiscell tragikus sorsú egykori úrnőjéről, Mágnás Elzáról: A Mágnás Elza-rejtély nyomdokain címmel épületsétára és zseblámpás kriptatúrára várják a felnőtteket. De a könnyedebb szórakozásról sem feledkeznek meg: a Ledpuppets fény-báb-színházat is vendégül látják és ki lehet próbálni a híres Columbia-nyomdagépet.

   

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/58061/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?