Blogolj!

Fesztiválok éjjel-nappal


Még tart a nyár, és bizony a forróság is, de ez ne szegje senki kedvét, használjuk ki a nyár utolsó napjait. És hogy mivel? Hát persze, hogy fesztiválozással!

Irány Komárom a hétvégén, ugyanis a határon átnyúló kapcsolatok erősítése érdekében közös fesztivált rendeznek Komáromban és Révkomáromban. Az ingyenes Erzsébet híd Fesztiválon a két városrész 23 kulturális egyesülete, csoportja és előadója lép fel. A műsorra a műfaji sokszínűség jellemző: rockzene, pop, énekelt vers, nóta, katonadal, sanzon, orientális tánc, blues, népdal, operett és világzene is helyet kapott benne.

Csütörtök este startol Szombathelyen a XIX. Savaria Történelmi Karnevál, amelynek három napja alatt több mint 400 programba kapcsolódhatnak be a résztvevők. Koncert, tűzijáték, római légiós katonai hagyományőrzők felvezetésével különböző történelmi korokat idéző jelmezekben, dobosok, zenészek, gólyalábasok és tűznyelő, tűzfújó mutatványosok kíséretében több ezer felvonuló lesz jelen.

Ki ne ismerné a Királyt, nem igaz? És bár Elvis Presley évtizedek óta nincs közöttünk, a rajongók nagy örömére augusztus 24-én át lehet élni azt az elképesztő profizmust, show-t és élményt, amit az énekes koncertjein adott a közönségnek. Az Uránia mozi ugyanis műsorra tűzi azt a másfél órás élő show-t egy 1968 decemberében élőben közvetítettek szerte az Egyesült Államokban.

Sosem lehet igazán megismerni Budapestet, de törekedni lehet rá. Számos program ad lehetőséget erre, a most soron következő az Andrássy út palotáit veszi górcső alá. Gyönyörködjünk értő szemmel a sugárút és közvetlen környékének homlokzataiban és enteriőrjeiben, és hallgassuk a korabeli bulvár meghökkentő történeteit augusztus 25-én!

Ha szereted Szentendrét, akkor ez a neked való program, ugyanis a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, és azon belül a Házak, udvarok, házigazdák programsorozat az egyik legszentendreibb rendezvény. Ezekben a napokban az idelátogatók nem csak a belváros házainak barokk homlokzatait csodálhatják meg, hanem betekintést nyernek az udvarokba, mi több, találkozhatnak az ott lakókkal. Mindez augusztus 24-26. között.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/57363/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?