Blogolj!

Mert zene az kell!


Ne engedjük, hogy a brutális kánikula elvegye a kedvünket a hétvégi kikapcsolódástól! Hagyjuk hátra a betondzsungelt, zenés-táncos mulatságok várnak!

Augusztus 4-ig még le lehet ruccanni az Ördögkatlan fesztiválra, ami tizenegyedik alkalommal szórakoztat négy dél-baranyai településen, Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Villánykövesden mintegy 650 kulturális programmal.

Három napig a jazzelés és jammelés a főszereplő augusztus másodikától a 7. Paloznaki Jazzpikniken. De mivel a zene szerelmesei lesznek a fellépők és persze a látogatók is, így nemcsak egy, hanem számos (hiphop, pop, swing, funky) másik műfajban is szórakoztatják majd a közönséget. A gyerekeket pedig interaktív kiállítás, játszóház, ügyességi, logikai és fejlesztő játékok várják.

Kicsit maradva a jazznél: augusztus 2-5 között Kecskemétet is elárasztják a zenészek; a Jazzfőváros elnevezésű rendezvényen, azaz a „kecskeméti jazz Woodstockon” hallható lesz a klasszikus jazz minden műfaja a ragtime-tól a blueson, a New Orleans-i jazzen, a dixielanden, a hot jazzen és boogie-woogie-n át egészen a laza swingig. Nemcsak a műfajok, hanem a fellépők is változatosak: Európa tíz országának kilencven zenésze lép színpadra.

Erdély sem marad zene nélkül a következő napokban: Kolozsvártól nem messze, az erdélyi Mérán rendezik meg augusztus 2-5. között azt a világzenei fesztivált, ahol a népzene képviselői gyűlnek össze a világ minden tájáról. A Méra Világzenei Csűrfesztivált harmadik alkalommal ad lehetőséget a világ- és népzenészeknek, hogy megmutassák hagyományaikat, Mexikótól kezdve az Egyesült Államokon és Chilén át egészen a Kárpát-medencéig.

Apáti-Tóth Sándor fotóművész kiállítása ezúttal Cegléden lesz látható, melynek megnyitójára augusztus 4-én kerül sor. Az A.T.S. 70 című tárlat a művész születésnapjának apropójából született. Ahogy ő fogalmaz: "Hetvenedik születésnapomkor tele vagyok tervekkel, energiával, hittel, szeretettel. Kaphat ember ennél többet?"

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/56456/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?