Blogolj!

Éjszakázz a kultúra világában!


Mint minden évben, úgy idén is megrendezik a Múzeumok éjszakáját, ami nemcsak arra ad lehetőséget, hogy rengeteg izgalmas helyre tudj eljutni, hanem plusz érdekességet ad az, hogy az éj leple alatt, záróra után teheted meg ezt.

Idén a Múzeumok éjszakájának központja Pécs lesz, a főszerepen pedig a Családok éve áll majd június 23-án. Ez persze nem azt jelenti, hogy máshol nem veszik ki a részüket a kulturális tobzódásból: a fővárosban a Magyar Tudományos Akadémia is megnyitja kapuit, ahogy többek között a Hadtörténeti Múzeum és a Terror Háza is, oldtimer különlegességek várják a megszállottakat Miskolcon, a csillagok rejtelmeibe nyerhetünk betekintést Nyíregyházán, Szombathelyen és Szolnokon, de még felsorolni is nehéz a programokat, ugyanis kb kétezer rendezvénnyel várnak mindenkit országszerte a szervezők.

A hétvége viszont nem csak a kultúráé és az éjszakáé. Érdemes az égre is figyelni, ugyanis június 23-24 között rendezik meg a Duna felett a Red Bull Air Race-t, ami nemcsak egy verseny, hanem egy szuper látványosság is Budapest szívében.

A koncertekre is érdemes koncentrálni, hiszen olyan nemzetközileg is ismert és elismert zenekarok látogatnak el hozzánk a hétvégén, mint a Queens Of The Stone Age június 21-én, és a Massive Attack június 23-án a Papp László Budapest Sportarénában.

A gyerekekről, azaz a Gyerekszigetről se feledkezzünk meg. Az ingyenes programsorozat június 24-én is vár minden kicsit és nagyot jógával, állatsimogatóval, játékokkal és szórakozással.

És ha kulturális programokkal kezdtük, akkor nem maradhat ki az idei Art Capital sem Szentendrén. Június 24-ig még el lehet csípni az utolsó filmvetítéseket, előadásokat és performanszokat, de nem kell aggódni akkor sem, ha erre nem tudsz sort keríteni, ugyanis számos izgalmas és egyedülálló kiállítás még javában megtekinthető a következő hetekben is. Az biztos, hogy nem érdemes kihagyni!

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/54494/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?