Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Menthetetlenül kitört a fesztiválszezon

Bár Budapesten mindig akad egy fesztivál, de nyáron ez más. Nagyobb, színesebb, szagosabb, hangosabb. A nyárral pedig megállíthatatlanul megérkezett a fesztiválszezon, minden sarkon akad egy, legyen szó ételről, italról, zenéről. Akármiről.

És ha már étel és ital: június 6 és 10 között a Belvárosi Sörfesztivál biztosít mindenkit arról, hogy senki ne legyen szomjas. Az ország legnagyobb és legkedveltebb Sörfesztiválja elhozza a legízletesebb sörkülönlegességeket, jelen lesznek a legnagyobb sörgyárak nedűi, és nem maradhatnak ki természetesen az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kézműves sörök sem.

Az Állatkert sem marad ki a jóból: péntektől vasárnapig a Rózsaünnepé a főszerep. A háromnapos rendezvényen az állatkert kertészetének rózsa fajtabemutatójával, Magyarország vezető kertészeteinek rózsa kompozícióival készülnek a szervezők, de mivel állatkertről van szó, így nem maradnak ki a különleges állatbemutatók sem és még utcaszínházzal is fokozzák a hangulatot.

És akkor jöjjön egy kis zene: az idei Hegyvidéki napok újra kitesz magáért, ugyanis igazán kellemes környezetben lehet élvezni a legnépszerűbb hazai előadókat, ráadásul ingyen. Olyan nevek lépnek fel június 8 és 10 között, mint a The Carbonfools, a Budapest Bár, a Pál Utcai Fiúk vagy Péterfy Bori.

Ki gondolná, hogy a műtárgyaknak is van fesztiválja? Pontosabban a Műtárgyak éjszakája, ami június 7 és 9 között 30 helyszínnel és 60 programmal vár mindenkit. Tematikus sétákon keresztül járhatjuk végig a hazai műkereskedelem legizgalmasabb pontjait és csöppenhetünk bele a műtárgyak rejtélyes világába. Az előadásokon a szakmailag elismert előadók a műtárgypiac kevésbé ismert szegmenseit, kérdéseit tárják fel.

Június 8-án Szolnokon nyílik meg Apáti-Tóth Sándor kiállítása Atlantisz címmel. A fotós már ötven éve örökíti meg az élet meghatározó pillanatait a szerelem-születés-elmúlás háromszögében. Az alkotó foglalja össze leginkább tárlatának lényegét: „Elsüllyedt, mesés, kincses világ. Túl földi életem nagyobbik felén elmerülő emlékeim ellenállhatatlanul kívánkoztak ki belőlem, s álltak össze e ciklussá. Megváltoztatni, netán jobbá tenni senkit nem akarnak ezek a képek. Legfeljebb egy kis szomorúságot, fájdalmat hagynak bennünk, hogy valamikor mindannyiunknak el kell hagyni Atlantiszt.”

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/53740/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?