Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Nyakunkon a nyár!

Bár már hosszú hetek óta élvezhetjük a nyárias időt, most már megállíthatatlanul megérkezett a nyár hivatalosan is. Természetesen június első hétvégéje is rengeteg izgalmas programot ígér, kicsit belekóstolva már a nyári hangulatba.

Ha nem akarsz elsőre gyorsan belecsobbanni ez első vízbe, amit meglátsz, akkor irány a mozi, mert Courage-Parevo Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál vár a Premier Kultcaféban június elsején és másodikán. Itt nemcsak filmeket, hanem történetek is találsz elhallgattatott művészekről és hétköznapi emberek életéről, szamizdatról és cenzúráról, budapesti punkokról,  megszólal Chuck Norris román női hangon, lesznek falra festett törpék Lengyelországban és a ’68-as generáció. Ezek azok a régi történetek, amelyekről nem szoktunk beszélni. Azok, amelyek nemcsak egy generáció, hanem fél Európa életét megváltoztatták.

Szintén pénteken és szombaton a jazz szerelmeseit várja a Dürer Kert, ahol most a zene mellett a nyár is főszereplő lesz, hiszen finom borok, kézműves sörök, streetfood, kerthelyiség vár. A Dürer Kert nyárköszöntő jazz fesztiválján fellép Jász Andris & DJ Zoohacker, Majsai Gábor, Váczi Eszter & Quartet, a Peet Project, a Pankastic, a Seven Days Jam, Zolbert valamint Pálinkás Gergely és zenekara.

Gondoltad volna, hogy a Jurassic Park már 25 éves? Hihetetlen, mi? Ennek tiszteletére – és mert persze szeretünk nosztalgiázni is – és mert hamarosan jön az újabb dínós mozi, a Budapest Rooftop Cinema a város felett nyitja meg újra az őslényparkot pénteken.

Szombaton újra Gyereksziget lesz a Hajógyárin, vagyis a főszereplők a kicsik lesznek, akik megint birtokba vehetik a szigetet. A szombati nyitónap csak a kezdet, hiszen ezentúl négy hétvégén át mesés játszótérré alakul a terület, ahol minden kisgyerek szabadon mókázhat.

A szombat a táncot is elhozza nekünk a Fonó Budai Zeneház jóvoltából. A Táncház Maraton során öt nemzet táncaival ismerkedhettek meg a magyar táncház-módszert alkalmazva. Cseh, román, szlovák, bolgár és magyar táncok és táncosok ropják hajnalig a hétvégén.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/53393/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?