Blogolj!

Fedezd fel Budapestet!


Bár még csak épphogy május van, de tombol a nyár, és mivel a hétvége is gyorsan eljött újra, nincs más hátra, mint felfedezni (nem csak) Budapestet.

De persze nemcsak a fővárosról van szó, ugyanis május 3-án a Várkert Bazár a Tetovált határok című programmal készül. Lackfi János és Szabó T. Anna kalauzolják el a résztvevőket egy szó szerint határtalan útra egy irodalmi est keretein belül, ahol a főszerepet az élmények, a játék, a szöveg és a sok kis apró életmorzsa játsszák majd.

A felfedezésre a legjobb alkalom a Nyissunk a térre! elnevezésű, a Budapest100 urbanisztikai programsorozat keretében megrendezett esemény. Május 5-én és 6-án bárki eljuthat a főváros rejtett zugaiba, ugyanis 23 tér és 45 ház nyitja meg kapuit a kíváncsiskodóknak, így a hétvégén olyan parkok, kis és nagy terek, eldugott zugok, zajos csomópontok, piacok, kávézók, múzeum, templom, zsinagóga és virágok, fák, bokrok kerülnek előtérbe, amik után nehéz lesz ugyanolyan szemmel látnunk környezetünket.

Budapest szívében és országszerte is május 5-én tartják meg a Táncház Napját. A rendezvény központi helyszíne a Liszt Ferenc tér, ahol délelőtt 10 órától egészen este 9-ig tartanak a programok. Többek között népi gyermekjátékokkal, délszláv, felcsíki, széki, sárközi, matyó és mezőföldi táncokkal találkozhatnak a látogatók, a táncoslábúak pedig rophatják is, és a legjobbaktól tanulhatnak.

Szintén szombaton nemcsak a főváros tereit és házait, hanem a Magyar Nemzeti Galéria rejtett területeit is birtokba lehet venni. Felfedezhetjük a panorámateraszokat, ahova csak e különleges alkalommal látogathatunk ki. Körbejárhatjuk a gyűjteményeket: színes-szagos tárlatvezetések illata lengi be a teret és még élő társasjátékban is részt vehetünk a Színes szombaton.

Kicsit eltávolodva Budapesttől, de még mindig a felfedezésnél tartva az Esterházy-kastély is kiveszi a részét a programozásból. Május 5-én egy izgalmas és kellemes sétában lehet részünk a kastély angolkertjéből egészen a Lés- erdőbe, miközben az állat- és növényvilág rejtélyeivel ismerkedhetünk meg szakértők segítségével.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/52070/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?