Blogolj!

Szezonnyitó hosszú hétvége


Nem elég, hogy hosszú hétvége vár ránk, ráadásul a nyár(szerű) idő is a nyakunkon. Így nincs más hátra, mint elmerülni a szabadtéri programokban.

De ki mondta, hogy csak nappal lehet programozni? A Budakeszi Vadaspark néha éjjel is beengedi a kíváncsi kalandorokat. Legközelebb április 27-én és május másodikán. Az Éjszakai Kalandtúrát minden évben megrendezik több ízben is, szóval tétlenkedésnek nincs helye, irány az éj! Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá, az éjszakai égbolt sejtelmes fényeinek díszlete pedig tovább fokozza az amúgy is vibráló hangulatot.

Ha nem vagy kalandor, de a tudományok érdekelnek, akkor viszont a Felfedezők Napján a helyed április 28-án a Millenárisban. Az érdeklődők a tudományos expedíciók világába kóstolhatnak bele, többek között a klímakutatás, őslénykutatás, ősföldrajzi kutatás, földtani kutatás, felszínfejlődés-kutatás, ökológiai kutatás, régészet, néprajzkutatás, űrkutatás területén, de idén kiemelt figyelmet kap az éghajlatváltozás.

Viszont ha valaki egy kis irodalmi reggelire vágyna, annak a Hadik lesz a megfelelő célpont szombaton. Tompa Andrea író és Korniss Péter fotós lesznek az esemény vendégei, akik segítségével egy új és izgalmas világ nyílik meg a beszélgetés során.

Tombol a természet, majdnem nyárias az idő, így itt az ideje, hogy mi is tomboljunk kicsit a szabadban. Ennek megfelelően szezonnyitót tartanak a Duna-parton, egészen pontosan a Pontoon nyitja meg kapuit. Április 26-tól rengeteg koncert, hazai és nemzetközi dj, na meg vendég adja majd egymásnak a kulcsot a szuper panoráma közepén!

És maradjunk kicsit még a Duna-partnál: a Római is most indul be, amit naná, hogy nem érdemes kihagyni. Április 29-én nyit a Fellini Római Kultúrbisztró természetesen hangulattal, vízparttal, jó idővel, sok dj-vel, zenével, és még nosztalgiázni is lehet a negyvenes, ötvenes, hatvanas évek legjobb dzsessz slágereivel.

Május elsején persze a majálisokat se felejtsük el. A szokásos Tabán mellett egy jó kis Dürer kert is beleférhet a programba, hiszen a Kocsmajális már ötödik alkalommal bizonyítja, hogy igazán változatos és hangulatos programsorozatot tud összehozni, ami garantáltan gyerek-, család és kutyabarát.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/51800/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?