Blogolj!

Tavaszozzunk!


Ki a szabadba, a friss levegőre, hiszen mit keresnénk a négy fal között! Programkavalkád, madárcsicsergés, napsütés, mi kell még?

Budapestről nem feltétlenül a zöldövezet jut eszünkbe, de ilyenkor azért jobban kinyitja a szemét az ember egy kis kellemes kikapcsolódás után keresve. A Budai Arborétum pedig pont jó cél a hétvégén, mert a cseresznyeünnepet nem érdemes kihagyni. Gyönyörű és segít kikapcsolni egy-két órára. Ebben pénteken nemcsak a cseresznyefa, hanem a rengeteg tulipán, nárcisz, sziklakertek, örökzöldek és még számos növény segít. Mindezt közel, a fővárosban.

Ha érdekel a művészet, de nem a szokványos módon és te sem vagy egy szokványos figura, akkor szombaton a Vad Art Kiállításon a helyed. Kicsit más, kicsit vad, de több mint ötven művész, ötven fellépő és workshopok várnak. Engedd el magad!

A szombat nem kell, hogy csak az őrületről szóljon, a kellemes andalgás és kutyázás éppúgy adja magát a hétvégén. Az Óbudai Kutyabarát Pikniken és Vásáron magától értetődő, hogy a főszereplők a négylábúak lesznek, de természetesen a gazdik sem maradnak ki: hasznos tippeket, trükköket és praktikákat lehet megtudni az állattartásról.  

A tavasz a nagytakarítás időszaka is, amikor nemcsak a lakásban teszünk rendet, hanem a testünkben-lelkünkben is. Most azért az előbbiről lesz szó, hiszen Tavaszi Lakásvásárt szerveznek szombaton a belvárosban. Mert mégiscsak izgalmasabb felfedezni rejtett kincseket a szabad ég alatt, mint lakberendezési boltban csámborogni.

Haydn és Mozart idejében meghitt légkörben, szűk közönség előtt előadott otthoni örömzenélést jelentett a kamarazene. Mi maradt mindebből a 21. században? A kortárs kamaraművek, úgy tűnik, visszahozzák a műfaj eredendően intim jellegét. Igaz ez az amerikai zeneszerző, John Corigliano klarinétra és vonósnégyesre írt művére, a modern hangvételű Soliloquy-ra is. A cím jelentése monológ, mely leginkább az opera műfaját idézheti fel. A Klasszikus kortárs című előadás április 21-én az egyik legimpozánsabb helyen, az Eszterházy-kastélyban pendíti meg a húrokat.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/51119/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?