Blogolj!

Ugorjunk fejest a húsvétba!


Megint hosszú hétvége, húsvét és tavasz. Kell ennél több?

Bár kissé borongós az idő, azért már kellemesen el lehet tölteni a napokat a szabadban és mivel jön a húsvét is, így természetesen ki is kell használni az előttünk lévő napokat. Lesz miből válogatni most is.

Ha húsvét, akkor irány a Skanzen. Szentendre amúgy is egy kis ékszerdoboz a fővárostól nem messze, de tavasszal pláne érdemes kilátogatni oda. Húsvétkor pedig nem maradhat ki a programozásból sem a város, így a megszokott tojásdíszítésen túl bábelőadásokkal, tojásírással (!), népi hagyományokkal és izgalmas ügyességi játékokkal készülnek a szervezők vasárnap és hétfőn.

De ha már izgalmas programok, akkor a Várkert Bazárra is számítani lehet. Március 31. és április 2. között beköltözik a Várkertbe a húsvét, ahol tojásdíszítés, állatsimogató, hímestojás-kiállítás, húsvéti installációk és rengeteg zene várja a kikapcsolódni vágyókat.

Szintén a Várkert Bazár ad otthont a PONT Fesztiválnak is március 31. és április 1. között. Ezen az eseményen interaktív családi programokon keresztül mutatják majd be a szervezők a mediterrán térség és Magyarország húsvéthoz kötődő szokásait, hagyományait, illetve az UNESCO listáján szereplő szokásokat – mint például a szicíliai bábozás, horvát mézeskalács díszítés -  ki is próbálhatják a látogatók.

Március 31-én a Czakó Piacz is készül az ünnepre, és ha még nem szereztétek be a megfelelő kalácsot vagy sonkát, akkor irány a Czakó Kert szombaton! Válogatni megint lesz miből, hiszen a nagy kínálatra itt mindig számítani lehet.

A Kincsem Park is megadja a módját a húsvétolásnak. Húsvét vasárnap elkezdődik az idei galoppszezon, ami egyet jelent a lóversennyel, nyereményekkel és természetesen a családi programokkal. Kicsik és nagyok is megtalálják a számításukat: lesz állatsimogatás, pónilovaglás, tojásdíszítés és kézműves foglalkozások.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/50503/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?