Blogolj!

Farsang, film, forgatag


Hideg van sötét, de ez minket nem akadályoz meg abban, hogy élvezzük a hétvégét. A szervezők pedig nem restek, csábítanak is filmre, farsangi bulira és koncertekre egyaránt.

Február 14 és 17. között az Uránia Nemzeti Filmszínház szervezi Előhívás filmfesztiválját, melynek során a Visegrádi országok itthon ritkán vagy sosem vetített, tabutörő kultuszfilmjeit sorakoztatják fel. A filmfesztivál célja, hogy bemutassa, hogyan őrzi és idézi meg az egymáshoz sok közös szállal kötődő cseh, lengyel, szlovák és magyar filmes hagyomány a közép-európai lét és történelem közös tapasztalatait.

A V4-es programok töretlenül robognak tovább. Az egyhetes programsorozat hétvégi etapjára is érdemes lesz majd figyelni, hiszen V4 Várkert koncertsorozat ingyenes zenei előadásain idén is minden alkalommal egy hazai, illetve egy-egy további V4 tagország fellépőinek koncertjét hallgathatja meg a közönség február 16-án. Elsőként a Csík Zenekar Kossuth-díjas magyar népzenei együttes lép fel a Várkert Bazár Nagytermében. A meghívott vendég ez alkalommal a negyvenes-ötvenes évek jazz klasszikusait idéző szlovák Nothing But Swing Trio. A koncertekre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Tizennégy év szünet után újra összeáll a Fonográf zenekar, akik 45. születésnapjukat ünneplik február 16-án a Papp László Budapest Sportarénában. Régi nagy slágerek, szeretett klasszikusok a nagy öregektől. Nosztalgiára fel!

A szombat a boré, azaz a Millenárisban szervezett Borjour Magnumé. Kétszáz borászat, százféle termék, a hazai borok lehető legjobb minőségben és hatalmas mennyiségben. A koccintás ér!

Ha február, akkor természetesen farsang. Ebből a buliból pedig a Toldi sem maradhat ki, így szombaton a főszerep a maszkoké, jelmezeké és nem utolsó sorban a zenéé. A jelmez pedig szinte kötelező, hiszen a legjobbak között 2x2 db marokkói utat sorsolnak ki!

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/48520/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?