Blogolj!

Zene, zúzás, zaj és állatkodás


Tombolda lesz a hétvégén, szóval felkészülni, mert zúgni fog mindenki feje a zenétől (és remélhetőleg nem a másnaptól).

A péntek este többféle zenei fronton is izzít. A dzsessz szerelmesei a Müpában tobzódhatnak, hiszen csütörtökről szombatig a hazai dzsesszélet krémje lép fel. A tizenegyedik Jazz Showcase a műfaj legtehetségesebbjeit vonultatja fel három napon át, ez a három nap pedig a zenét, az éneket és nem utolsó sorban a harmincas, negyvenes évek fülledt dzsesszritmusait hozza el a rajongóknak.

Pénteken másfelé is vehetjük az irányt, hiszen a Depeche Mode tölti meg zenével a Sportarénát. A Global Spirit elnevezésű turné hazai állomása garantálja a már megszokott minőséget, amit nem is olyan rég, tavaly májusban hozott el nekünk a banda.

A koncert után pedig nyilván senkinek sincs még kedve hazamenni, ezért le kell kötni a megmaradt energiát a Depeche Mode afterrel. A bulinegyed, és a Nagydiófa utca „árnyéka” erre készül. A keményvonalas rajongók imádni fogják az after party, ugyanis a szelektorok nemcsak a nagy slágerekkel, hanem a még kezdeti, nyolcvanas évekbeli hangzással és számokkal készülnek.

A tombolda tart tovább, hiszen ezen a hétvégén nehezen lehet elszakadni a zenétől. Az időutazás is tart, egészen a hetvenes évekig nyúl vissza a Pólus mozi; Ladies & Gentlemen: The Rolling Stones című eléggé hangzatos koncertfilmjével. Nem csak a kordokumentumnak számító felvételek, hanem a vetítést megelőző beszélgetés is segít abban, hogy átérezzük, milyen volt akkor a világ, a zene és a rock’n’roll életérzés.

Ha már tombolás, akkor jöjjön további állatkodás, csak egy kicsit másképp. A február elmaradhatatlan „kelléke” a farsang, ami az Állatkertbe is beköszönt. Az Állatok Farsangja február 2-4 között ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal vár mindenkit. Jelmezes vonulás, jegesmedve gyógyítás, koncertek és természetesen karneváli hangulat várja a gyerkőcöket és a felnőtteket egyaránt.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/47985/pics/lead_800x600.jpeg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?