Blogolj!

Mindenki megtalálja a magáét


Az év eleje még a visszarázódásról szól, újra jönnek a szürke hétköznapok, de ennek ellenére szerencsére lesznek programok is, ha kicsit soknak tűnik visszamászni a mókuskerékbe. Mindenki megtalálja a kedvére valót.

Január 4-én egyből belecsaphatunk a lecsóba egy kis balkáni bulival, ugyanis a hazánkba gyakran ellátogató Boban Markovic Orkestar szolgáltatja a talpalávalót a Müpában. A mulatozás pedig jótékony célt is szolgál: a koncertre a gyógyíthatatlan betegeket segítő Magyar Hospice Alapítvány jóvoltából kerül sor, akik ezzel az estével köszöntik majd támogatóikat és persze az új évet.

Január 6-án a Szent Korona visszaszolgáltatásának 40. évfordulója alkalmából nyílt nap vár mindenkit az Országházban. Az érdeklődők 10:00 és 15:00 óra között ingyenesen tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, és a Szent Koronát. Az érdeklődők az Alkotmány utca felől közelíthetik meg az Országházat.

Nincs olyan ember, akinek ne lenne véleménye David Bowie-ról. Van, aki imádja, van, aki utálja, de az az egy biztos, megosztó figura volt. Színész, énekes, a populáris kultúra megkerülhetetlen alakja volt. Január 8-án lenne 71 éves, ennek apropóján pedig a Toldi Bowie-esttel emlékezik meg szombaton, azaz január 6-án az előadóművészről. Zenéi mellett pályatársai, vagyis a Talking Heads, Iggy Pop, Lou Reed és Blondie számai is gazdagítják a bulihangulatot.

Január 7-ig még el lehet csípni Vivian Maier, amerikai utcai fotográfus képeit a Mai Manó Házban. Maier hihetetlen érzékkel komponálta meg a képeit, amelyeken keresztül meg tudta mutatni az emberek lelkét és a nagyvárosok életét. Bár sokat tudunk róla, de a véletlen folytán, 2007-ben megkerült életműve még mindig rengeteg felfedeznivaló titkot hordoz. Ehhez a megfejtéshez próbál hozzájárulni a hetvenöt fekete-fehér és színes fotókból álló sorozat is.

Biztos mindenki elgondolkozott már iskolás korában egy monoton irodalom órán, hogy vajon azok a költők és írók, akikről nap, mint nap tanul az ember, valójában milyen emberek kis voltak. Január 7-én az Ártrium Film-Szinházban Karinthy Frigyest veszik górcső alá, azaz Karinthy Frigyes, Bőhm Aranka és Déry Tibor szerelmi háromszögét dolgozza fel az est Scherer Péter, Danis Lídia, Hajduk Károly és Sütő András szereplésével.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/46746/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?