Blogolj!

Minden, ami tél, minden, ami ünnep


A tél, legfőképpen természetesen a december az ünnepi készülődésről szól telepakolva az összes klisével amit el tudunk képzelni. De ilyenkor ki ne szeretné ezeket a már jól bevált kliséket? Mikulás, adventi díszek készítése, karácsonyi vásár, forró csoki… Ezek a kedvencek ezen a hétvégén sem maradnak ki.

November 29. és december 2. között negyedik alkalommal rendezi meg a Trafó – Kortárs Művészetek Háza a dunaPart kortárs magyar előadóművészeti szemlét, aminek célja megismertetni a Magyarországra látogató szakemberekkel a 2015 óta bemutatott magyar előadások legjavát a legkülönbözőbb műfajban (kortárs színház és tánc, cirkusz és egyéb innovatív, performatív műfajok), amelyet egy hattagú szakmai kuratórium válogatott. A négynapos eseményen neves programszervezőkből, fesztiváligazgatókból, menedzserekből és kritikusokból álló nemzetközi szakértő gárda 30 produkció közül is válogathat, így lenyomatot kap a mai független előadóművészeti szcénáról.

Egy éles váltással bevethetjük magunkat a Tetoválók éjszakájába is a Dürer Kertben december másodikán. Hatodik alkalommal szervezik meg az összejövetelt, ahol a művészek a szervezőkkel közösen ingyenes tetoválásokat sorsolnak ki, így bárki, akinek érvényes jegye van, automatikusan esélyessé válik, hogy a tetoválók által hozott minták egyikét a testén láthassa viszont. Idén pedig a mostanában oly népszerű képregény lesz a fesztivál fő témája.

December harmadikán Mikulások özönlik el a várost, ugyanis negyedik alkalommal rendezik meg Budapest belvárosában a Rossmann Mikulás futást. Kicsik és nagyok is részt vehetnek az eseményen, egyedüliként és családdal is lehet futni pár kilométert, hiszen a szervezők mindenkire gondoltak, emiatt, és a nagy érdeklődésre való tekintettel pedig több futamot is indítanak a vasárnapi programon.

A nagy futás után pedig jöjjön a jól megérdemelt lazítás és felmelegedés. És a tél beköszöntével mi mással is lehetne ezt megoldani mint a jó öreg forró csokival. Kicsi, nagy, édes vagy épp egy picit kesernyés. Minden megtalálható a Westend tetőteraszán a kikapcsolódáshoz vasárnap a Hot Chocolate Festivalon.

Hol máshol is lehetne jobban várni az ünnepeket, mint a kicsik egyik kedvenc helyén, a Miniversumban. Adventi készülődés pedig nem telhet el karácsonyi makett, habos kakaó, kvízjáték, kézműves foglalkozás és természetesen karácsonyfa díszítés nélkül. Mindez egész hétvégén.

Mit csinál a muzeológus, restaurátor, múzeumpedagógus, könyvtáros, múzeumi fotós? Hogyan élnek a tárgyak a raktárban, a kiállításban, a kiadványokban és a virtuális térben? Többek között ezekre a kérdésekre lehet megkapni a választ december elseje és harmadika között a Néprajzi Múzeumban, ami még utoljára, a Városligetbe költözése előtt tárt kapukkal várja az érdeklődőket. Minden amit a Néprajzi Múzeumról tudni lehet és érdemes, izgalmas kulisszatitkokkal tarkítva, amint nem mellesleg  koncertek, táncházak is színesítenek.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/45429/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?